pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 26, 2017 12:27 pm Lees verder →

Schöne maakt vaak het verschil: hij heeft bijgetekend bij Ajax

Roerdalen -Elf Voetbal publiceerde een interview met
Lasse Schöne . Hij zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. De Deen (30), populair in Amsterdam, staat sinds juli 2012 onder contract bij Ajax en behoort volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars tot het dna van de club. Nog in ieder geval tot de zomer van 2019.
“ Nooit verwacht dat ik dit ooit nog zou zeggen, maar ik geniet er zelfs van om een bal af te pakken.”
“Een paar jaar in het buitenland zitten is ook niet verkeerd”, vertelde Schöne eind 2016 in ELF Voetbal Magazine. Hij had nog geen besluit genomen over zijn toekomst. Zijn contract liep af en een nieuw avontuur sprak hem ook wel aan. “Zo’n avontuur zou ons gezin nog hechter kunnen maken. Maar weet je wat het is: als ik nu aan mijn kinderen vraag wat ze willen, dan weet ik het antwoord…”, zei de Deen al lachend.

Weg naar Ajax
Drie kinderen heeft Schöne samen met zijn uit Friesland afkomstige vrouw. Na vijftien jaar is hij inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Nederland. Het was in de zomer van 2002 dat Schöne als zestienjarige, met lange haren, de overstap maakte van Lyngby BK in geboorteland Denemarken naar sc Heerenveen. Tot een debuut bij Heerenveen kwam het niet. Schöne bleef steken in het tweede elftal. Een illusie armer en een vriendin (nu zijn vrouw) rijker vertrok hij naar Doetinchem.

Jan de Jonge, toen trainer van De Graafschap, kende Schöne vanuit zijn periode bij Heerenveen en zag wel potentie in Deense middenvelder. Na zeventig wedstrijden bij De Graafschap volgde een stap hogerop naar NEC, waar Schöne uitgroeide tot Deens international en in vier jaar tijd meer dan honderd wedstrijden speelde.

Twaalfde man
In april 2012 tekende Schöne, als transfervrije speler, een contract bij Ajax, waar hij de 21ste Deense Ajacied in de historie van de club. En een zeer populaire Deen bij de fans. Twee keer werd Schöne kampioen met Ajax, in 2014 als Speler van het Jaar in de hoofdstad. Hij wisselde onder trainer Frank de Boer tussen alle posities op het middenvelder en dook ook vaak op in de aanvalslinie. Zelfs als (valse )spits. Zijn multifunctionaliteit is een voor- en nadeel. Zo kwam het ook dat Schöne vorig seizoen vooral als een soort ‘twaalfde man’ fungeerde en ook dit seizoen als reserve begon.

Dna van Ajax
En ook op 6 blijft de technisch begaafde middenvelder scoren, met name uit standaardsituaties. Dit seizoen staat de teller op zeven doelpunten in alle competities. In voorgaande seizoenen was Schöne goed voor vijf (2015/16), elf (2014/15), veertien (2013/14) en acht goals (2012/13).

Hij is dus echt blij met de nieuwe verbintenis. “Ik ben echt van deze club gaan houden. Het ging met onderhandelingen ook vrij snel de goede kant op, maar je moet naar buiten toe toch een beetje pokerface blijven houden, hè? Nu ben ik er allemaal maar heel blij mee. En ik hoop Ajax ook”, besluit hij.Posted in: algemeen, roerdalen