By mei 17, 2011 12:18 pm Lees verder →

Show: Songtest 2011 (2)): Azerbeidzjan na winnen Songfestival uitzinnig van vreugde

Roerdalen -Azerbeidzjan heeft zaterdagavond in Düsseldorf de 56ste editie van Eurovisiesongfestival gewonnen met het nummer Running scared van het duo Ell/Nikki. Azerbeidzjan wist 221 punten te verzamelen.
De tweede plaats ging naar Italië met het liedje Madness of love van zanger Raphael Gualazzi.
Zweden was derde met Popular van Eric Saade .Duizenden Azeri’s hebben in de nacht van zaterdag op zondag ondanks hevige regen de overwinning van hun land op het Eurovisiesongfestival uitbundig op straat in het centrum van de hoofdstad Bakoe gevierd.
Een aantal feestvierders meende dat Azerbeidzjan dankzij het winnende nummer ”Running Scared” van de groep Ell/Nikki meer bekendheid krijgt in Europa.
Azerbeidzjan deed voor de vierde keer mee aan het .Eurovisiesongfestival. Het land van ruim 9 miljoen inwoners ligt in de Kaukasus en won niet eerder het festival. Het 57e songfestival moet in Bakoe worden gehouden.

De Nederlandse 3JS strandden donderdag in de tweede halve finale. De Volendamse band eindigde toen als laatste van de negentien landen. Het was de zevende keer op rij dat Nederland niet door de voorrondes kwam.
In totaal deden 43 landen mee aan het liedjesfestival.

Zangeres Mandy Huydts, oud-songestivaldeelneemster met de meidengroep Frizzle Sizzle in 1986, gaf de Nederlandse punten door.
Nederland kende de meeste punten toe aan Denemarken, gevolgd door Zweden en Bosnië-HerzegovinaPosted in: roerdalen