pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 23, 2015 2:42 pm Lees verder →

Slechts een vrouw in nieuw college van GS Limburg (…en geen enkele Midden-Limburger)

Roerdalen/Maastricht – Informateur Ger Koopmans (CDA) presenteerde gisteren, woensdag 22 april 2015, het nieuwe coalitieakkoord 2015-2019. Hij deed dat samen met de onderhandelaars van de vijf coalitiepartijen te weten: Hubert Mackus (CDA), Daan Prevoo (SP), Joost van den Akker (VVD), Leon Vaessen (D66) en Eric Geurts (PvdA).

Nieuwkomers in het college van GS zijn de partijen D66 en SP, waarvan de laatste zelfs met 2 zetels in GS
Genomineerd zijn om GS-lid te worden: Ger Koopmans (CDA), Patrick van der Broeck (CDA), Twan Beurskens (VVD), Eric Geurts (PvdA), Daan Prevoo (SP ) en de enige vrouw in het nieuwe college van GS Marleen van Rijsbergen (SP)

Geurts is nu nog wethouder in Brunssum, Beurskens is al depute sinds 2012, Koopmans depute sinds 2014, v d Broeck depute sinds 2011, Van Rijnsbergen is statenlid en lid van de gemeenteraad Sittard/Geleen, Prevoo projectmanager en lid provinciale staten sinds 2007 en Hans Teunisen is nu nog wethouder in Venray.

‘De uitdagingen waar Limburg en haar inwoners in de komende jaren voor staan, vragen een voortgaande aandacht voor de brede agenda van economische structuurversterking en de daarbij behorende sociale agenda’. Dat was het vertrekpunt van de coalitieonderhandelingen en het is ook de rode draad van dit coalitieakkoord ‘In Limburg bereiken we meer’, met als ondertitel ‘In actie voor een welvarend en sociaal Limburg’.

Op woensdag 29 april 2015 om 17.00 uur wordt tijdens een extra vergadering van het Limburgs Parlement het coalitieakkoord besproken en de gedeputeerden benoemd en geïnstalleerd. Tevens wordt dan afscheid genomen van de zittende gedeputeerden.

U kunt het coalitieakkoord 2015-2019 downloaden op de site van de provincie LimburgPosted in: roerdalen