By december 28, 2018 5:02 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : een snel Nieuwjaarsrecept: varkenshaas in roomsaus

Roerdalen – Een snel recept voor nieuwjaar:varkenshaas in roomsaus. En o zo gemakkelijk snel klaar. Voor u gereserveerd door www.roerdaljournaal.nl
Het hele recept op die site.

Varkenshaas met roomsaus
4 personen:
500 à 600 gram varkenshaas
2 eetlepels boter (echte natuurlijk)
een paar eetlepels sterke drank
2 dl crème fraîche ( bij geone room kan schiften optreden en is vetter)

Zout de varkenshaas of –hazen stevig. Verhit de boter en bak op halfhoog vuur het vlees aan alle kanten tot het een aardig kleurtje heeft. Als je het vlees tijdens het braden heen en weer door de pan schuift, verbrandt de boter minder gauw. Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de varkenshaas in 10 minuten gaar worden. Draai tussentijds nog een keer om. Haal hem uit de pan, pak hem in aluminiumfolie om warm te blijven. Draai het vuur onder de pan hoog, giet de drank erbij, laat bruisen en roer. Voeg de room toe en roer glad. Laat een minuutje of zo indikken en zet dan het vuur weer laag. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd het vlees aan dikke plakken (gooi het uitgevloeide vleesnat weg) en warm ze in de saus, of leg ze op een schaal en giet de saus er overheen. Erbij eet je gekookte aardappels of krieltjes met vers gehakte peterselie. En wie van chardonnay houdt: die smaakt er prima bij.



Posted in: recept, roerdalen