pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 10, 2011 7:57 pm Lees verder →

Tour de France 2011: Spaanse Rabobank-renner Sanchez houdt traditie vast: zijn derde zege in een Tour

Roerdalen – Rabobank-renner Luis León Sánchez heeft de negende etappe in de Tour de France gewonnen. Aldus meldt ook de site van Nos.nl

Het is zijn derde Tour-etappe-zege ooit.
De Spanjaard klopte medevluchters Sandy Casar en Thomas Voeckler aan het einde van de 208 kilometer lange rit van Issoire naar Saint-Flour.

Valpartijen speelden de aanvallers in de kaart. De klassementsrenners Jurgen van den Broeck en Aleksandr Vinokoerov misten in een afdaling een bocht en staakten gekwetst de strijd. De Kazach met een gebroken dijbeen, de Belg met onder meer een gebroken schouderblad.

Naast die twee klassementsrenners, gaven ook David Zabriskie en Frederik Willems op als gevolg van die valpartij. En ook Amets Txurruka, Pavel Broett, de zieke Wout Poels en de niet-gestarte Juan Manuel Gárate haalden de finish niet.
Na de kommer en kwel van de afgelopen dagen zorgde Luis Leon Sanchez ervoor dat er toch eens wat te vieren valt bij het team van Rabobank. I
. Johnny Hoogerland – weer leider in het bergklassement – en Juan Antonio Flecha zaten ook bij dit groepje, maar zij werden het slachtoffer van een aanrijding met een volgwagen.

Aanvankelijk maakte ook Niki Terpstra deel uit van de sterke kopgroep, maar de Noord-Hollander kon het tempo op de beklimmingen niet volgen. Het peloton liet de groep uitlopen na de zware valpartij in de afdaling van de Col de Peyrol. Philippe Gilbert kwam als eerste van het peloton binnen op vier minuten. Thomas Voeckler is de nieuwe leider in het algemeen klassement, Luis Leon Sanchez staat tweede op 1 minuut 49.
De schrik zat er flink in bij het peloton na de eerste valpartijen. De vijf koplopers hadden binnen de kortste keren zeven minuten. Voeckler en Hoogerland konden daardoor de strijdbijl begraven. De Fransman liet de bergpunten aan de Vacansoleil-renner, gokte zelf op het geel en deed veruit het meeste kopwerk.

Er onstond een bizar ongeluk want een auto reed Flecha en Hoogerland aan
D

Een auto van de Franse tv reed Flecha van de weg en de Spanjaard nam in zijn val Hoogerland mee. De Zeeuw belandde na een salto in het prikkeldraad, maar kon net als Flecha zijn weg vervolgen, al waren beiden kansloos voor de bloemen.

Voeckler, die de gele trui rook, Casar en Sánchez reden door. De twee ongelukkigen werden vlot door het peloton opgeslokt en de gehavende Hoogerland kwam minuten later binnen in Saint-Flour.

Gesink herstelt gaandeweg etappe
Voor Rabobank-renner Gesink, die zaterdag diep in de put zat, was het een dag van uitersten. Op de eerste klim kon hij het tempo niet volgen en ploegmaten moesten hem r bijstaan.

Gaandeweg de rit ging het steeds beter. Op de laatste colletjes zat Gesink weer voor in het peloton.

Vluchter Voeckler had vooraan zo veel energie gestoken in zijn jacht op het geel dat hij Sánchez in de eindsprint geen partij kon bieden. Ook Casar, was op en kon geen vuist meer maken.Posted in: roerdalen