By juni 7, 2011 7:21 am Lees verder →

Sport: Voetbal: PSV Eindhoven gaat mogelijk magere jaren tegemoet…

Eindhoven – De Europese commissie onderzoekt of de deal die PSV met de gemeente Eindhoven wil sluiten over een betere financiering van de club ( velen spreken eerder van een soort reddingsplan) wel door de beugel kan. De gemeenteraad die dit plan ook nog moet goedkeuren is sterk verdeeld. En als het plan niet doorgaat ontstaan er een soort B-plan waarbij PSV heel magere jaren tegemoet gaat, aldus de voorzitter T. Sanders van PSV.
Insiders vermoeden dat PSV dan af daalt naar de middenmoot en hooguit ooit nog eens Europees voetbal op het derde niveau kan spelen. Immers, de duurderde spelers zijn dan niet meer te betalen….en vertrekken.

Al eerder meldde het ANP dat de meeste voetbalfans vinden de deal die PSV met de gemeente Eindhoven heeft gesloten niet kunnen.
Twee derde van de algemene voetbalfans (65 procent) is tegen de deal waarbij PSV de grond onder het stadion en trainingscomplex de Herdgang voor 48 miljoen euro aan de gemeente verkoopt en een jaarlijkse erfpacht van 2,4 miljoen euro betaalt. Alleen de clubfans van PSV zijn sterk voor en dat is niet verwonderlijk.
Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.Posted in: Geen categorie