By augustus 11, 2011 10:15 am Lees verder →

Sport Wielrennen: Tijdrit Eneco Tour vrijdag in Roermond en waar?

Roermond – In Amersfoort is men nader geïnformeerd over het deelnemersveld en de zeven ritten, waarvan er drie in België zijn en vier in Nederland.
Roermonds burgemeester Henk van Beers zei tijdens de persconferentie met belangstelling uit te kijken naar de koers en in het bijzonder natuurlijk naar de tijdrit in Roermond. “Het publiek zal van het wielrennen genieten, en de kijkers thuis zullen zeker ook van de beelden van Roermond genieten”, aldus Van Beers: “Het een voorrecht dat Roermond de tijdrit heeft binnengehaald waardoor Roermond extra goed in beeld wordt gebracht.”

Op vrijdag 12 augustus omstreeks 13.30 uur start de tijdrit over een parcours van 14,7 kilometer. Het parcours zal vanaf 10.00 uur afgesloten en verkeersvrij zijn. Vanaf 17.00 uur wordt het parcours weer opengesteld voor regulier verkeer. Het finishgebied (Stationsplein) en Ploegenparking (Godsweerdersingel en Wilhelminaplein) zal tot circa 22.00 uur afgesloten gebied zijn. Dat betekent dat de Godsweerdersingel vanaf de uitrit van het busstation ook na de finish maar in één richting wordt gebruikt.

Om 11.00 uur start de Eneco TeamTijdRit, om 13.00 uur de Eneco KidsRide.
Voor de tijdrit start de eerste renner om 13.25 op de Markt, de laatste renner vertrekt om 16.24 uur.

Hier het parcours:
Start Markt, Kraanpoort, Buitenop, Hornerweg / N280, Maaswaarderweg, De Weerd, Parallelweg Hornerweg / N280, Arlo, Roerkade, Roersingel, De Ster, Voorstad St. Jacob, Hertenerweg, Hondsbergje, Rosslag, D’n Eckert, Oude Merummerkerkweg, Bergstraat, Nieuwe Baan, Molenweg, Oude Roermondseweg, Roerderweg, Burg. Geuljanslaan, Minderbroederssingel, Zwartbroekplein, Mariagardestraat, Kruisherenstraat, finish Stationsplein

De burgemeester voegde eraan toe begrip te hebben voor mensen en ondernemingen die zich erover beklagen dat de stad op 12 augustus lastig bereikbaar is per auto. Hij zei er ook bij dat dit nu eenmaal de consequentie is als je een evenement als dit naar de stad haalt. Op affiches en in publicaties is er steeds op aangedrongen om die dag de fiets in plaats van de auto te nemen, of om te voet naar de stad te komen.

Trots meldt directeur van deze koers, Rob Discart, dat er over de hele wereld zo’n 50 miljoen mensen de Eneco Tour kunnen zien. Live-beelden komen van VRT, RTBF, Eurosport, L1 en Zondag Live. In tal van landen zijn samenvattingen te zien. En beelden en berichten zijn ook te volgen via internet, o.a. ook via Twitter en Facebook. Veel aandacht is er verder via kranten en weekbladen.

Bewoners die aan het parcours wonen of in een gebied dat niet of moeilijk kan worden ontsloten, wordt geadviseerd hun auto buiten het parcours te plaatsen indien zij Roermond met de auto willen verlaten. Bewoners die hun auto in één van de parkeervakken aan het parcours hebben staan, kunnen deze op een parkeerplaats buiten het parcours plaatsen. Kijk voor beschikbare parkeerplaatsen op www.enecotourroermond.com.

Een deel van het centrum is tijdens de tijdrit niet bereikbaar voor leveranciers. Het gaat hierbij om de volgende straten: De Peregrinus Vogelsstraat, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, St. Christoffelstraat en Schuitenberg. Voor Voorstad Sint Jacob/Maasboulevard is geen ontsluiting mogelijk. Te voet en per fiets is dit gebied wel bereikbaar via een oversteekplaats op de Roerkade (via de Steenen Brug en de Brugstraat).
Met Veolia zijn afspraken gemaakt over de busdiensten op vrijdag 12 augustus. Raadpleeg de website van Veolia: www.veolia-transport.nl De treinen van Veolia en de NS rijden volgens het spoorboekje.

Voor meer informatie kijk op www.enecotourroermond.com, www.roermond.nl of volg ons via Twitter, EnecoT_Roermond, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!Posted in: roermond