pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 13, 2015 2:11 pm Lees verder →

Sportclubs kunnen winnen met energie sparen

Roermond – Sportclubs Limburg: laatste kans voor 10.000 euro voor duurzaamheid
De inschrijftermijn voor deelname aan de Nuon Club Competitie – de energiebespaarwedstrijd voor sportclubs – is met één dag verlengd. Sportverenigingen uit Limburg kunnen zich tot en met dinsdag 14 april aanmelden om 10.000 euro te winnen voor energiebesparing en duurzaamheid.
Aldus meldt Roermond Dichtbij.nl
In de Nuon Club Competitie kunnen negen sportverenigingen geld winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Iedere sportclub met een eigen energierekening kan hieraan meedoen door een creatief idee in te sturen om de energiekosten omlaag te brengen. De winnaars ontvangen een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening, tot € 10.000 per club. Bovendien winnen zij een energieadvies op maat om de energiekosten structureel te verlagen.

Tot 15% besparen op aardgas

Uit een een analyse van Nuon, die is uitgevoerd in het kader van de Nuon Club Competitie, blijkt dat er voor sportclubs goede kansen zijn voor een lagere energierekening. “Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs veel winst kunnen boeken, alleen al door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen.” Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas. Wanneer alle clubs dat zouden doen, gaat het al snel over tien tot vijftien miljoen euro per jaar. Nederlandse sportclubs gebruiken jaarlijks minimaal 200 miljoen kubieke meter aardgas. Eén kubieke meter aardgas kost € 0,63.

Inschrijven tot en met 14 april

Sportclubs kunnen zich tot en met 14 april 2015 inschrijven voor de Nuon Club Competitie en hun ideeën online insturen. Dat kan het bestuur van de club doen, maar ook de leden mogen inzenden. De inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, energie en inhoud door de jury waarin onder meer Toine van Peperstraten, Richard Witschge en Anouk Hoogendijk zitten. Zij selecteren vijftig clubs voor de publieksronde, waarna heel Nederland kan stemmen op de genomineerden. De negen clubs met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie. De clubs hoeven geen klant van Nuon te zijn om mee te dingen in deze competitie.

Altijd voordeel

“Veel amateurclubs hebben financiële problemen”, stelt jurylid Richard Witschge. “In deze competitie kunnen clubs een flink geldbedrag winnen. Een mooie kans dus. Daarnaast gaan clubs door mee te doen vanzelf al geld besparen omdat ze bewuster omgaan met energiebesparing. Dus of een club wint of niet: het levert altijd wat op. Het zijn kleine veranderingen die bij elkaar een flinke besparing opleveren.” De Nuon Club Competitie vond in 2014 voor de eerste maal plaats. Hiervoor schreven 130 sportclubs zich in. De gemiddelde energierekening van een sportclub is jaarlijks een kleine €15.000. Meer informatie over de Nuon Club Competitie staat op: http://clubcompetitie.nuon.nl.Posted in: roermond