pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 17, 2015 4:37 pm Lees verder →

Steeds meer verloren voorwerpen in trein enz

Roerdalen – Wordt de mens steeds slordiger? Elk jaar stijgt het aantal door treinreizigers vergeten, verloren of achtergelaten voorwerpen. Tegelijkertijd daalt het aantal reizigers dat zich bij NS meldt met de vraag of hun vergeten spullen zijn gevonden.

Afgelopen halfjaar werden er 47.500 voorwerpen gevonden, tegenover 44.000 in dezelfde periode in 2014 en 39.000 in 2013. In slechts 55 procent van de gevallen van dit jaar meldde zich een eigenaar. In 2013 en 2014 was dat nog in 62 procent van de gevallen zo.

Oproep: verliezers, meld u!
“Er is niets zo vervelend als het verliezen van een dierbaar voorwerp en als NS herenigen we graag reizigers met zijn of haar gekoesterde object. Essentieel is dan wel dat we weten wie wat verloren heeft. Nu we zien dat het aantal meldingen terugloopt, wil ik hierbij ‘verliezers’ oproepen om zich vooral bij ons via de site te melden” aldus Evelien van Vliet – verantwoordelijk voor de afdeling Gevonden Goederen.

Door het gebruik van sociale media en alert handelen van NS-ers zien we dat objecten steeds sneller terugkomen bij de rechtmatige eigenaar. In het verleden gebeurde dat onder meer met bijzondere objecten, zoals een viool, een bruidsluier en een trikke.

NS zag afgelopen winter een lichte daling in het aantal handschoenen en jassen. Waarschijnlijk wordt dit verklaard door de relatief milde winter. Daarbij zien we een stijging in het aantal achtergebleven koffers/tassen en brillen, mogelijk door het toegenomen aantal toeristen in Nederland. Opmerkelijke objecten die nog op zoek zijn naar hun rechtmatige eigenaar zijn twee compleet nieuwe strijkplanken en een elektronische bijbel.

Het goede nieuws voort mensen die spullen zijn kwijtgeraakt in de trein of het station is dat het doorgaans lukt om meer dan 60 procent van alle als verloren gemelde voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar.

Top 10 Gevonden Voorwerpen (2015 tot 1 juli)
1. Vervoerbewijs 13688
2. Identiteitsbewijzen 6843
3. Mobiele telefoons -smartphones 3044
4. Rugzakken 2831
5. Portemonnees 2601
6. Sleutel – sleutelbos 2578
7. Plastic tassen 2486
8. Sport-/Weekendtas 2385
9. Koffers 1524
10. Jassen 1046
Iets verloren of vergeten tijdens je reis?
Je kunt dat online melden door het invullen van een webformulier. Met het invullen van dit formulier krijg je een opsporingsnummer.

» online verlies- of vergeten melden

Ook is het mogelijk om op het station te vragen of jouw spullen zijn gevonden.

Wanneer je hebt gemeld dat je iets bent verloren tijdens jouw reis en het wordt teruggevonden door NS, dan krijg je binnen 3 weken een brief thuisgestuurd van Centraal Bureau Gevonden Goed. Hierin staat alle informatie over het terugkrijgen van je eigendom.

Wat doet NS met gevonden voorwerpen?
NS bewaart gevonden voorwerp(en) 5 dagen op het station waar het ingeleverd is. Binnen deze termijn kun je het kosteloos ophalen op het betreffende station. Na 5 dagen gaat voorwerp naar het Centraal Bureau Gevonden Goed. Als jouw eigendom is gevonden en het ligt bij het Centraal Bureau Gevonden Goed, dan krijg je hier via een brief melding van. Je eigendom wordt altijd naar het huisadres gestuurd, de verwerking -en verzendkosten hiervan bedragen minimaal €15.Posted in: roerdalen