pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 28, 2014 1:22 pm Lees verder →

Steun provincie Limburg in project Cycling Team

image
Op de foto:

Vanaf januari worden tweewekelijks trainingstochten gehouden en wordt als sluitstuk de Mont Ventoux beklommen op 17 juni 2015. Vanuit de Provincie wordt de vrijwillige deelname gecoördineerd vanuit het provinciale wielerteam Cycling Team Grenzeloos Limburg. Naast de andere bedrijven die zich verbinden aan dit project en met wielertenues en logo’s zichtbaar zijn, is de Provincie met de dienstauto’s als sponsor herkenbaar.
Voor de periode 2015-2019 heeft de Provincie haar commitment uitgesproken aan dit initiatief, waarbij na de eerste twee jaar een tussenevaluatie plaatsvindt.

Roerdalen/Maastricht – Na het succes van afgelopen jaar gaat de Provincie Limburg ook de komende vijf jaren het project Equipe Mont Ventoux met vrijwillige menskracht en materieel (beschikbaar stellen dienstauto’s) ondersteunen. Hiermee krijgen jongeren met leer- en gedragsstoornissen de kans om zich verder te ontwikkelen door een sportieve uitdaging aan te gaan, namelijk de fietsbeklimming van de legendarische Franse berg Mont Ventoux.

De projectleiding van Equipe Mont Ventoux heeft de bijzondere waardering uitgesproken over de provinciale medewerkers die in hun vrije tijd het project hebben ondersteund. Naast het fungeren als buddy hebben de medewerkers ook de trainingsroutes bepaald en deze op de dag van training uitgezet. De komende vijf jaar zet een grote groep provinciale vrijwilligers (medewerkers én bestuurders) zich wederom als buddy in voor deze kwetsbare groep.

Gedeputeerde Erik Koppe fietste in 2014 zelf mee en reageert: “Equipe Mont Ventoux richt zich op jongeren met gedragsproblemen die in diverse instellingen in Limburg verblijven. Gedurende een training van een half jaar worden deze jongeren onder begeleiding van zogenoemde buddy’s voorbereid om uiteindelijk de Mont Ventoux op te fietsen. Een fantastische ervaring!” In 2014 heeft een team van maar liefst 25 provinciale medewerkers en twee gedeputeerden, Erik Koppe en Peter van Dijk, de jongeren vrijwillig bijgestaan. Zo hebben 193 jongeren onder begeleiding van in totaal ruim 200 buddy’s het afgelopen jaar deze Franse berg op de fiets bedwongen. Gelet op het grote aantal provinciale vrijwilligers is bij uitzondering een aantal dienstauto’s beschikbaar gesteld voor deze vruchtbare vorm van burgerparticipatie.

De jongeren leren via deze sportieve activiteit focus te krijgen, de beklimming van de berg is een concreet doel. Door samen te werken en te trainen in groepsverband verbetert het gedrag in de groep. Daarnaast ontwikkelen ze zich door deelname vooral op de volgende vlakken:
– gezond leven door te sporten en te bewegen;
– vergroten van het sociaal netwerk;
– verkorten van de behandelduur;
– verminderen van het gebruik van medicatie;
– opdoen van een positieve levenservaring.Posted in: roerdalen