pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 18, 2011 7:07 pm Lees verder →

Streng beleid Roermond uitkeringsfraude levert resultaat op

Roermond – De Gemeente Roermond treedt streng op tegen misbruik van bijstandsuitkeringen. Door de sociale recherche is een grootschalig fraudeonderzoek uitgevoerd, waarbij vier verdachte personen van één familie in beeld kwamen. Alle verdachten hebben gedurende geruime tijd een valse woonsituatie opgegeven, waardoor zij teveel uitkering ontvingen. Ze werkten onderling samen, waardoor de uitkeringsfraude lang onopgemerkt is gebleven. Uit het onderzoek bleek dat de Gemeente Roermond over de periode van 1998 tot en met 2009 voor een bedrag van ruim 170.000 euro is benadeeld en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor ruim 140.000 euro.

Op 31 mei 2011 heeft de Rechtbank in Roermond uitspraak gedaan in dit onderzoek. De vier in Roermond woonachtige verdachten hebben ieder een gevangenisstraf van 1 jaar onvoorwaardelijk opgelegd gekregen. Uiteraard gaat de afdeling Sociale Zaken en de SVB het bedrag terugvorderen van betrokkenen. In het kader van het onderzoek hebben meerdere doorzoekingen in woonhuizen plaatsgevonden. Waardevolle goederen zijn hierbij in beslag genomen om de terugvordering van de onterecht verstrekte uitkeringen mogelijk te maken.

Indien meldingen van misbruik bij de Gemeente Roermond binnenkomen, worden deze onderzocht. Indien blijkt dat teveel uitkering is verstrekt wordt deze teruggevorderd. Zeker in economisch zware tijden is het van belang dat de bijstandsuitkeringen daar terecht komen waar ze ook thuishoren. Bij langdurige fraude kan men rekenen op strafrechtelijke vervolging.Posted in: roermond