pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 20, 2012 7:13 am Lees verder →

Subsidieregeling Spaar en Verdien krijgt vervolg

Roerdalen – De in 2011 geëindigde subsidieregeling Bespaar en Verdien! van Kamer van Koophandel Limburg en de Provincie Limburg wordt wegens succes vervolgd. Tot en met 31 januari 2013 kunnen ondernemers die willen investeren in energiezuinige verlichting of zonnepanelen hiervoor een aantrekkelijke subsidie ontvangen. Daarnaast is er financiële steun beschikbaar voor innovatieve samenwerkingsverbanden tussen ondernemers met als doel energiebesparing. Voor de drie projecten is in totaal €475.000 beschikbaar.

Conventionele verlichting vervangen door energiezuinige verlichting, zoals TL5, HF- en LED-verlichting, is de meest succesvolle maatregel gebleken uit de eerste Bespaar en Verdien!-regeling. Daarom is besloten om wederom in te zetten op deze eenvoudige maar doeltreffende vorm van energiebesparing. Daarnaast is er binnen de regeling nadrukkelijke aandacht voor zonnepanelen. Dankzij een gunstige wijziging in de prijsontwikkeling van zonnepanelen (photovoltaïsche cellen), is de terugverdientijd korter dan voorheen en winnen de zonnepanelen binnen het bedrijfsleven aan populariteit. De subsidie van zowel de energiezuinige verlichting als de zonnepanelen bedraagt maximaal een kwart van de investering met een maximale hoogte van € 5.000,-.

Samenwerkingsverbanden
Veel ondernemers werken samen om op innovatieve wijze energie te besparen. Toch blijkt het in de regel lastig om financiële steun te vinden voor dergelijke initiatieven. Omdat Kamer van Koophandel Limburg en de Provincie Limburg veelbelovende samenwerkingsverbanden toejuichen, is hier binnen de regeling ruimte voor gereserveerd. Marktpartijen worden uitgedaagd om veelbelovende innovatieve energiebesparingsprojecten kenbaar te maken. In totaal worden maximaal vier projecten ondersteund met een subsidie die maximaal een vijfde van de totale investering per project bedraagt en niet meer dan € 25.000,-.

Achtergrond
De eerste subsidieregeling ‘Bespaar en Verdien!’ van de Kamer van Koophandel Limburg en de Provincie Limburg heeft geleid tot een investeringsimpuls van ruim 6 miljoen bij toeleveranciers, waarvan 70% werd besteed binnen Limburg. Daarnaast werd eind 2011 bekend dat de bijna 450 deelnemende ondernemers dankzij hun investering nu gezamenlijk € 1.250.000,- per jaar op hun energiekosten besparen. Daarnaast besparen zij samen ongeveer 6 miljoen kWh, 900.000 m3 aardgas en vijf miljoen kg CO2 per jaar. Dit laatste is vergelijkbaar met de jaarlijkse gemiddelde CO2-uitstoot van 1.600 huishoudens. Kijk voor meer informatie op www.bespaarenverdien.nu.
 Posted in: roerdalen