pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 3, 2015 9:51 am Lees verder →

Susterenaar Bas Diederen glorieert in eerste Ironmantriatlon: geweldige duurprestatie

Roerdalen – Voor de eerste keer werd zondag 2 augustus 2015 in Nederland de Ironmantriatlon gehouden. Een extreem duursport-evenement waar de atleten 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en als afsluiting de marathon-afstand van 42,2 km af dienen te leggen. Superfitte atleten, met topmateriaal om te kunnen presteren. Hun fitheid zou voor velen een inspiratie moeten zijn. Een dergelijke duurprestatie is geen sinecure, alleen weggelegd voor goed getrainde bikkels die vele trainingsuren per week maken en enorm veel onkosten in hun voorbereiding steken. Het inschrijfgeld voor de Maastrichtse versie bedraagt niet minder dan 500 euro

De gemeenten Maastricht, Valkenburg aan de Geul en Sittard-Geleen hebben samen met de Provincie een driejarig contract met de Duitse organisatie afgesloten om dit evenement naar Zuid-Limburg te halen. Daarna moet blijken of het spektakel in de toekomst vaste voet op Limburgse bodem gaat krijgen. De Ironman wordt ieder jaar in elf verschillende regio´s in de wereld gehouden. Vorig jaar deden ruim 150.000 deelnemers mee. De besten kwalificeren zich voor het WK op Hawaï.

Honderden toeschouwers hadden zich zondagmorgen tussen zes en zeven uur verzameld aan De Griend om de plons van de atleten – van 47 nationaliteiten – in het ijskoude Maaswater gade te slaan. Bij de profs kwamen 34 mannen en 9 vrouwen aan de start. Favoriet bij de mannen was de Limburger Bas Dieteren, bij de vrouwen was alle aandacht op de Maastrichtse Sarissa de Vries en Yvonne van Vlerken gericht.

Tien minuten na hun vertrek doken 933 recreatievelingen het water in. Het eerste onderdeel van de loodzware Ironman 2015: 3,8 km zwemmen. De drie topfavorieten Oude Bennink en de Limburgers Dekker en Diederen kwam kort na elkaar in de wisselzone om hun fiets op te halen en aan de wegwedstrijd te beginnen. Meteen ook het sterkste onderdeel van de 35-jarige favoriet Bas Diederen uit Susteren die gaandeweg zijn voorsprong op de concurrenten uitbouwde tot bijna acht minuten. In de afsluitende marathonafstand, onder steeds warmere omstandigheden, hield Diederen vrij makkelijk stand en liet zich op een drukke en gezellig marktplein in Maastricht als eerste winnaar huldigen. Zijn tijd van 8.27.18 uur op dit loodzware parcours was beduidend hoger dan het wereldrecord van de Duitser Andreas Raelert (2011) met 7.41.33. Mark Oude Bennink werd tweede, de Italiaan Alberto Casadei derde. Bij de vrouwen won topfavoriet Yvonne van Vlerken. Na het zwemmen nog ruim vier minuten achter De Vries. Maar op haar sterkste onderdeel maakte ze die achterstand ruim goed en bleef De Vries bijna twintig minuten voor: 9.39.24. Carla van Rooijen werd derde.

Bewondering was er ook onder de vele toeschouwers langs de routes en op de terrasjes voor een 73-jarige man die willens en wetens de opdracht weer wilde volbrengen. In met name het Heuvelland was er nogal wat kritiek te beluisteren. Met name toeristen per auto en de zondagse wielertoeristen wisten niet altijd hoe de weg vervolgd moest worden. “Naar Beek? Opschieten! Plaats maken! Daar achter komen de wielrenners! Nu oversteken! Kijk maar hoe je verder rijdt!” snauwde een verkeersregelaar een automobiliste op een kruispunt in Schimmert toe. Of vlakbij de start waar een buurtbewoonster rond de klok van acht uur nogal hevig te keer ging tegen een verkeersregelaar die haar geen toestemming gaf met haar auto in de rijrichting van de wielrenners te laten meegaan.

Bijzonder was ook de deelname van Wouter Duinisveld (38), een triatleet met een donorhart. Een virus verwoestte zijn hart, hij leefde met een kunsthart totdat een donor zijn leven redde. Ruim een jaar geleden voltooide hij zijn eerste Ironman op Mallorca.Posted in: roerdalen