porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 20, 2014 1:44 pm Lees verder →

Symposium Roermond: Milieu thuis en op kantoor onnodig slecht

Roerdalen/Maastricht – Door vrij simpele ingrepen kan het milieu thuis, op school, in bedrijven en op kantoren sterk worden verbeterd. Nu worden veel mensen ziek van het binnenmilieu door opeenhoping van vocht, stof en gassen.

Dat bleek recentelijk tijdens het Internationaal symposium over binnenmilieu in Roermond, waar vertegenwoordigers van de Belgische, Duitse en Nederlandse grensregio bijeen waren om elkaars ervaringen op dit gebied te delen. Elk land pakt dit probleem op haar eigen manier aan. Gepleit wordt voor een grensoverschrijdende harmonisatie van werkwijzen op dit gebied en het delen van kennis. Het symposium werd dan ook mede mogelijk gemaakt door de EU.
,,De provincie gaat voor een betere gezondheid van de Limburgers,” zei Limburgs gedeputeerde Peter van Dijk van Zorg en Welzijn tijdens het symposium. ,,Daarbij is het verbeteren van het binnenmilieu een prioriteit. We renoveren nu op grote schaal huizen in Limburg. Onder meer door een betere isolatie. Maar met het voortvarend aanpakken van de energiekosten moet niet het volgende gezondheidsprobleem gecreëerd worden. Dan komen we van de regen in de drup.”
Volgens hem wordt soms niet goed nagedacht bij het ontwerp van gebouwen over
Ventilatie waardoor frisse lucht van buiten kan binnenkomen. ,,De bouwwereld en de gezondheidswereld trekken nog te weinig met elkaar op. Vaak zijn er wel bouweisen, maar worden ze niet of niet goed toegepast.” Daarnaast speelt volgens de gedeputeerde ook het gedrag van de bewoners een belangrijke rol. ,,De bewoners moeten natuurlijk niet zelf de ventilatiekanalen die er zijn gaan dichtkitten.”
Het project wordt in het kader van het INTERREG IV A-programma “Deutschland-Nederland 2007-2013” door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het kaderproject 3 “Integratie en maatschappij / People to People” van de euregio rijn-maas-noord medegefinancierd. Het project wordt begeleid door het programmamanagement bij de euregio rijn-maas-noord.Posted in: roerdalen, roermond