pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 23, 2012 12:06 pm Lees verder →

Team Citaverde Roermond wint voorronde nationale wedstrijd tuinaanleg

Roermond/Sommelsdijk – Het team van GOA Groen Citaverde Roermond (Timo Wijnen en Rick Thijsen, met als coach Paul Austen) won afgelopen zaterdag de voorronde van Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg te Sommelsdijk, georganiseerd door het Edudelta College in haar grote MBO praktijkhallen te Sommelsdijk/Middelharnis. De Limburgers wonnen hier nipt van het team uit Rotterdam (Wellant College), gevolgd door het team van de Groene Campus 2 uit Helmond. Op de foto: de 4 teams met bovenin de winnaars uit Roermond, links de 2e prijswinnaars uit Rotterdam, rechts de 3e prijswinnaars uit Helmond (team 2) en knielend team 1 van Helmond dat op de 4e plaats eindigde.
Vakwerk en hoog tempo
De jury had veel lof voor de jonge vakmensen en hun coaches die in 2 werkdagen tijd en in hoog tempo een prachtig stukje vakwerk hebben neergezet. Het betrof een ontwerp waarin alle disciplines van het Hoveniersvak aan de orde kwamen. Van folievijver en waterpartij, met brugdelen, verhoogd zitplateau met betonbilzen en klinkerbestrating, tot pergola met tuinhekken, schermen en afrastering. Verder diverse aanplant met meerstammige bomen, struiken en prairiebeplanting rond de waterpartij. Dit alles, vanwege de beperkte ruimte, op slecht 16 m2 knap bijeengebracht.
Kritische jury
Minitieus ging de jury zaterdagmiddag, rond 14.45 uur, aan de slag met het finale beoordelen, minitieus nameten en controleren van de vele niveauverschillen en de belangrijkste afmetingen. Ook zij bedienden zich van lasers, hoogtemeters, (digitale)waterpassen en meetlinten. Alle meetgegevens en beoordelingen (in totaal 49 criteria) , waaronder het hanteren van de Arbo-veiligheidsregels, de organisatie van het werk en efficiënt samenwerken, het gebruik van gereedschap evenals de uitstraling en netheid van de werkplek, werden ingevoerd in de wedstrijdcomputer. Zo kwam rond 17.00 uur Roermond, met het minieme verschil van slecht 0.19 punt, tevoorschijn als winnaar.
Finale op de Floriade
In de voorrondes, van deze belangrijke MBO beroepenwedstrijd, strijden 4 x 4 teams Hoveniers om een plaats in de finale. Deze wordt gehouden komend voorjaar tijdens de Wereld Tuinbouw Expo (Floriade, van 5 april t/m 7 oktober) te Venlo. Het team uit Roermond gaat zodoende, als het ware in hun “achtertuin”, daar opnieuw haar kwaliteit bewijzen en zeker een gooi doen naar de Titel: Beste Hovenier MBO van 2012. De winnaar gaat in oktober naar de Europese kampioenschappen in Spa/Francochamps.
Veel publiek en lof
De deelnemers mochten zich verheugen in een extra grote publieke belangstelling, mede doordat deze wedstrijden onderdeel waren van geslaagde Open Dagen die het Edudelta College Middelharnis dit weekend hield in en op haar drie locaties te Middelharnis en Sommelsdijk. Er was veel lof voor hun organisatie, maar ook voor de brancheorganisaties en het bedrijfsleven die als sponsoren en door het beschikbaar stellen van materialen, gereedschappen/machines en diensten, deze wedstrijden mede mogelijk maakten.
Uitslag:
1ste met 64,06 punt: GOA Groen Citaverde Roermond:
Timo Wijnen en Rick Thijsen, met als coach Paul Austen
2de met 63, 87 punt: Wellant College, Rotterdam:
Thom Buijs en Patrick van der Kreke met als coaches, de ouddeelnemers NBT Jeffrey Bantings en Erwin van der Gaag
3de met 54,72 punt: De Groene Campus Helicon Helmond, team 2:
Luc Leenen en Tim de Kroon met als coach Hans Celosse
4e met 53,95 punt: De Groen Campus Helicon team 1:
Justin Kramer en Luuk van de Ende, met als coach Hans Celosse
Kampioenen in de Jury:
In de j jury ook ouddeelnemers aan wedstrijden en jonge docenten in de Groene opleidingen, te weten: Frank van Haastert: Nationaal en Europees kampioen 2008 en vicewereldkampioen van dat jaar, Jaap de Bonte (Docent Edudelta College Goes) en voorzitter en mede-organisator Dennis Schrauwen (STOAS Hoge School)
Sponsoren:
Zonder onderstaande (regionale)sponsoren die belangeloos materiaal of diensten ter beschikking stelden zou zo’n wedstrijd niet mogelijk zijn:
Al het hout door: www.jmbgardensupplies.nl.
De bestratingsmaterialen kwamen via: www.herweijertuintechniek.nl.
De beplanting werd geleverd door: www.tuincentrumvandenberg.nl.
Flyers en ontwerpen: www.snijdersvormgeving.nl.
Transport: www.trotsenburghoveniers.nl en www.vandenendehoveniers.nl.Posted in: roermond