pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 28, 2016 9:06 pm Lees verder →

Terrorismeverdachte aangehouden op verzoek Frankrijk

Rotterdam – Op verzoek van de Franse justitie is op zondagmiddag 27 maart 2016 in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag.

De Franse autoriteiten verzochten vrijdag 25 maart om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek. De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld.

Aanhouding
De Franse autoriteiten verzochten vrijdag om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek. De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld.

Doorzocht
De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West worden door de politie doorzocht. Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen geëvacueerd.

Overgeleverd aan Frankrijk
De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale antiterreureenheid van de politie. De aangehouden Fransman wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan Frankrijk.

Bron: Openbaar Ministerie, Landelijk ParketPosted in: algemeen, politie