pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 7, 2011 7:41 am Lees verder →

Themawandeling Kapel in ’t Zand en Kruiswegpark zondag 9 okt. as in Roermond

Roermond – Zondag 9 oktober as is een Themawandeling Kapel in ’t Zand (foto) en Kruiswegpark in Roermond.
De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Parklaan vóór de Kapel te Roermond en duurt ca. 1½ uur. Voor deze wandeling hoef je niet te reserveren. Deelname: € 5,00 (volw.), € 2,50 (kind.).

Reeds in 1418 werd een Mariakapelletje in Roermonds oudste buitenwijk gebouwd. Volgens de legende zou een schaapherder een wonderbaarlijk Mariabeeld in een waterput ter plaatse hebben aangetroffen. Nog altijd komen bedevaartgangers water uit de put drinken. In de loop der eeuwen werd de toeloop van pelgrims steeds groter, waardoor de Kapel in ’t Zand diverse uitbreidingen onderging. De votieftegels in de processiegang getuigen van een diepe dankbaarheid van de gelovigen jegens Maria.
Vanuit de processiegang is het maar een klein stukje lopen naar het Kruiswegpark.
Voor het Kruiswegpark maakte Pierre Cuypers een ontwerptekening, die slechts gedeeltelijk werd uitgevoerd. De Roermondse beeldhouwers Karl Lücker en Jean Geelen voorzagen de kruiswegstaties van religieuze voorstellingen. Schilder Albin Windhausen maakte voor de kleine kapelletjes schilderijen over de Roermondse (religieuze) geschiedenis.
Nu nog siert er aan het einde van het zomerseizoen een prachtig bloementapijt het centrale deel van het park ter gelegenheid van het “Besjloet”.

Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen deze of andere themawandelingen het gehele jaar door af te spreken.
Voor meer informatie bel naar 0475- 33 58 47 of mail naar [email protected]Posted in: roermond