pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 17, 2011 11:08 am Lees verder →

Thorn: zondag 20 nov uitreiking Veldeke Literatuurprijs 2011

Roerdalen/Thorn – Zondag 20 november a.s. wordt de winnaar van de Veldeke Literatuurprijs 2011 bekend gemaakt in café-zaal Aod Thoear in Thorn. De Veldeke Literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Veldeke Literair. De schrijfwedstrijd en de literatuurprijs zijn door Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg in het leven geroepen om het schriftelijk gebruik van het Limburgs te
stimuleren. Maar liefst 39 schrijvers namen dit jaar deel aan de schrijfwedstrijd. De jury van de Veldeke Literatuurprijs heeft de Limburgse proza en poëziewerken beoordeeld en uiteindelijk drie schrijvers genomineerd voor de prijs. Het werk van de genomineerden wordt op 20 november vanaf 14.30 uur voorgedragen.

Tijdens de bijeenkomst in Thorn worden de werken van de genomineerden voorgedragen. Aan het einde van de middag wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt uit handen van Noël Lebens, Gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Limburg, een bedrag van € 500,- en een kunstwerk van Desireé Tonnaer uit Maastricht.

Het programma wordt dit jaar muzikaal omlijst door zanger Hans Emmen uit Maastricht. Hij won in 2009 de prijs voor
het Limburgse Lied.

De uitreiking van de Veldeke Literatuurprijs is voor iedereen (gratis) toegankelijk. Meer informatie vindt u op www.veldeke.net en www.limburgsedialecten.nl.

Info: www.veldeke.netPosted in: roerdalen