pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 31, 2015 3:40 pm Lees verder →

Tip voor Roerdalen en of Echt-Susteren? Eijsden-Margraten Wandelgemeente van het Jaar

Limburg – Onlangs maakte wandelkrant ‘te voet’ bekend dat de gemeente Eijsden-Margraten Wandelgemeente van het Jaar 2015 is geworden. De verkiezing is een combinatie van publieksstemmen en het oordeel van een vakjury. Namens Eijsden-Margraten dankten de wethouders Opreij en Jacobs, allen die hun stem hebben uitge-bracht en de collega genomineerden Noordwijkerhout en Terschelling voor de sportieve wedstrijd. Een tip voor de gemeente Roerda;len of samen met Echt-Susteren??
Eijsden-Margraten is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente in hoge mate aan een aantal basisvoorwaarden voldoet om wandelgemeente te worden. De gemeente heeft een gevarieerd landschap met plateau, hellingbossen en de beemden langs de Maas. Via het provinciale paaltjessysteem zijn er ontelbare wandelmogelijkheden over vaak onverharde paden. Daarnaast heeft de gemeente eigen routes ontwikkeld. Steeds komen al die voetpaden door fraaie dorpen met uitste-kende horecavoorzieningen. En die dorpen zijn met openbaar vervoer goed te bereiken.

Maar Eijsden-Margraten verdient zijn titel vooral door de toepassing van wandelvernieuwing in de vorm van een vooruitstrevende wandel-app, die gedownload kan worden op de smartphone en die, gekoppeld aan thema’s als religie en geologie, informatie geeft over wat er is te zien in het landschap. Hoofdredacteur Frank Hamdorff van ‘te voet’: “Dankzij fotonavigatie is verdwalen haast onmogelijk, want elke routewijziging is met een duidelijke foto vastgelegd. En dankzij de GPS-koppeling weet de wandelaar steeds precies de locatie. En dat alles gratis. Laat de prijs een aanmoediging zijn om nog meer van dit soort app-routes te ontwikkelen, en om kritisch te blijven kijken naar de huidige wandelin-frastructuur, en naar mogelijkheden te zoeken om nog meer onverharde paden aan eigen routes toe te voegen.”

Eerder dit jaar maakte wandelkrant ‘te voet’ de drie genomineerde gemeenten bekend: Terschelling, Noordwijkerhout en Eijsden-Margraten. De stemperiode op internet, waarbij bezoekers hun stem kon-den uitbrengen, bleek een nek-aan-nekrace tussen Terschelling en Eijsden-Margraten, waarbij Eijs-den-Margraten net iets meer stemmen kreeg.

Rijkdom aan wandelroutes
De vakjury heeft in Eijsden-Margraten de grensoverschrijdende en historische Bronkroute ‘s Graven-voeren gelopen. Deze route combineert een rijkdom aan landschappen (zoals holle wegen, grubben en hoogstamboomgaarden) met cultuurhistorie (processie, kasteel Mheer). De route loopt deels door de Belgische buurgemeente Voeren. Een gratis app maakt de route inclusief toeristische en cultuur-historische informatie op eigentijdse wijze voor de wandelaar toegankelijk. De historische Bronkroute ’s Gravenvoeren is een van de vele en diverse wandelroutes die de ge-meente Eijsden-Margraten rijk is. Zo zijn er ook de Liberation route, de Bronkroute Gronsveld, de Vuursteenroute, de Fruitroute, Ommetjes door verschillende dorpen, en routes door natuurgebieden als het Savelsbos en de Eijsder Beemden.Posted in: roerdalen