By juli 28, 2011 7:42 am Lees verder →

Tips bij een (sfeer-) verlichting voor buiten

Feestverlichting buiten

Roermond – Wilt u buiten sfeerverlichting plaatsen? Lees dan eerst deze tips aandachtig door:

Denk eens aan led-verlichting als u verlichting aan uw gevel wilt aanbrengen. Led verlichting heeft een lange levensduur en verbruikt weinig energie. Deze verlichting wordt hooguit warm en niet heet, wat het gevaar op brand sterk verkleint. Let er wel op dat lampjes voor buiten ook écht geschikt zijn voor buitengebruik. Ze moeten aan strengere veiligheidsnormen voldoen dan lampjes die alleen binnenshuis toepasbaar zijn. Of de verlichting geschikt is voor buiten, kunt u lezen op de verpakking.
Sommige buitenverlichting heeft een transformator die de netspanning omvormt naar een lager voltage (24 volt). Het risico op het aanraken van 230 Volt is dan kleiner. Bij buitenlampjes die direct door het net worden gevoed (en dus op 230 Volt zijn aangsloten) moet de verlichting beschermd zijn tegen het binnendringen van vocht en vuil. Op de verpakking van deze ‘regenwaterdichte lampjes’ moet ‘IP23’ vermeld staan. Hebt u vragen? Informeer gerust bij de betreffende winkel.
Let er verder ook op dat leidingen en materialen geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Hiervoor kunt u het beste complete verlichtingssystemen met het KEMA-keur gebruiken.
Gebruik waterdichte verlengsnoeren waarop aangegeven staat dat ze geschikt zijn voor buitengebruik.Posted in: roermond