pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 2, 2015 10:13 am Lees verder →

Tips tegen de warmte en hitte…

image

Roerdalen – In dit Roerdal Journaal tips tegen de warmte en hitte ( bron ANP en Kassa) :

– Drink voldoende. Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.

Beperk alcohol inname
– Matig het gebruik van alcohol. Je plast eerder vocht uit als je (alcohol) drinkt.
Let op uw urine
– U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie.
Blijf koel
– Houd uzelf koel. Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag (tussen 12.00 en 16.00 uur). Maak gebruik van de koelere ochtend en avond om boodschappen te doen of te wandelen. Neem een (voeten)bad of douche en zoek verkoeling onder een boom of bij het water.
Houd de hitte buiten de deur
– Houd uw woning koel. Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor permanente ventilatie door ventilatieroosters open te houden en ramen op een kier te zetten. Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.
Let op een ander
– Zorg voor elkaar. Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt vooral tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgers weg kunnen zijn.
Kwetsbare ouderen
In de meeste verzorgingshuizen en verpleeghuizen worden voor de broodnodige verkoeling ijsjes en extra water uitgedeeld. Bewoners krijgen in veel gevallen om het halfuur te drinken. Ouderen zijn extra kwetsbaar, zeker als ze minder transpireren en minder dorstgevoel hebben. Medicijngebruik kan uitdroging en sufheid versterken.Posted in: roerdalen