By augustus 2, 2011 8:04 am Lees verder →

Tips tegen woninginbraak (slot) (vervolg van gisteren)

Roerdalen – De gelegenheid maakt de dief. Dat geldt ook bij woninginbraak. De beste manier om woninginbraak te voorkomen is daarom ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk gelegenheid is om in te breken. Gisteren deel 1 van de tips, vandaag het slot

Tip 4: Zorg ervoor dat uw woning zichtbaar is
Een inbreker wil niet gezien worden. Een inbreker zal daarom zoeken naar plaatsen rondom woningen waar anderen hem of haar niet kunnen zien. Als uw woning geen beschutting voor een inbreker biedt, zal uw woning minder aantrekkelijk zijn.
Zorg dat uw woning zichtbaar is. Veel struiken kunnen het zicht belemmeren.
Als het om “gemeentegroen” gaat, vraag dan aan de gemeente om het te snoeien.
Meld problemen zoals kapotte straatverlichting bij de verantwoordelijke instantie en hou in de gaten of de problemen opgelost worden.
Een muur achter het huis kan dit gedeelte beter beveiligen, maar een dief kan dan misschien ongezien inbreken. Een hek van traliewerk kan een oplossing zijn.
Zorg er voor dat duidelijk is wat uw privé-terrein is en wat publiek terrein is. Een duidelijke overgang van publiek naar privé-terrein verhoogt de drempel voor een inbreker om dicht bij het huis te komen. Een inbreker zal daardoor minder geneigd zijn om in het huis in te breken.
Tip 5: Ga zorgvuldig met uw waardevolle bezittingen om
Zet geen kostbaarheden (televisie, computer, video) vlak voor het raam. Het maken van een gat in de ruit is dan voldoende om de buit weg te pakken.
Bewaar geen grote hoeveelheden geld in huis.
Bewaar kostbaarheden in een kluis. Uw verzekeraar weet wat voor een kluis u in uw geval nodig heeft.
Noteer de waardevolle spullen die u in huis hebt. Zet er uw postcode en huisnummer op en eventueel de toevoeging ‘NL’.
U kunt ook foto’s maken van de waardevolle spullen die u in huis heeft.
Noteer de gegevens van uw pinpas, creditcard en mobiele telefoon en bewaar deze gegevens thuis. U kunt ze dan snel blokkeren.
Tip 6: Werk mee aan de sociale controle in uw buurt
Maak kennis met uw buren.
Vraag uw buren of ze uw huis in de gaten willen houden.
Vertel de buren wanneer u weggaat en terugkomt. Zij weten dan wanneer geluiden of bewegingen in uw woning verdacht zijn en wanneer niet.
Als u vreemde situaties ziet of hoort, meld dat dan bij de politie. Bijvoorbeeld als u vreemde mensen om uw huis ziet dwalen.
Breng uw buren op de hoogte als er bij u is ingebroken. Zij kunnen dan helpen om uw huis in de gaten te houden.
Help mee om de voorzieningen in uw buurt in goede staat te houden.
Werk mee aan een regelmatig overleg van en voor buurtbewoners. Dat kan een bewonerscommissie, buurtcomité of Vereniging van Eigenaren zijn.
Doe mee aan initiatieven in uw buurt om uw buurt te beschermen, denk hierbij bv. aan buurtpreventie.Posted in: politie, roerdalen, video