pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 31, 2012 9:38 am Lees verder →

Tips voor veilig vuurwerk afsteken

Roerdalen – Koop vuurwerk alleen bij de officiële erkende verkoopadressen
Koop alleen goedgekeurd vuurwerk. Goedgekeurd vuurwerk heeft in ieder geval een Nederlandse gebruiksaanwijzing.
Lees de gebruiksaanwijzing dan ook van te voren goed door.
Draag kleding van katoen of wol en zonder capuchon. Vonken branden direct gaten in kunststof kleding. Een nylon jas kan gemakkelijk vlam vatten. Draag bij voorkeur een veiligheidsbril.
Maak voordat u naar buiten gaat de lontjes alvast vrij. Daarmee houdt u tijdens het afsteken de vaart erin en het is ook nog veiliger.
Zet vuurpijlen in een fles gevuld met zand of vuurwerk standaard. Dan staat het stevig en vliegt de vuurpijl ook in de gewenste richting: omhoog.
Steek vuurwerk nooit in de hand aan. Zet het eerst in een fles of leg het op de grond. Lonten kunnen zeer snel branden!
Steek vuurwerk aan met een aansteeklont, aansteekstokje of met een brandende sigaret. Nooit met lucifers of een aansteker.
Houd afstand. Ga tenminste 6 flinke stappen achteruit als u vuurwerk hebt aangestoken. En zorg dat anderen ook afstand houden.
Steek elk stuk vuurwerk apart af. Zo houdt u het overzicht en wordt u niet verrast door vuurwerk dat in onverwachte richting wegschiet. Vuurwerk bundelen is levensgevaarlijk!
Gooi nooit met vuurwerk naar mensen en dieren. Het is niet stoer maar kinderachtig om ze te laten schrikken. En er kunnen flinke ongelukken door gebeuren.
Steek vuurwerk wat niet is afgegaan nooit opnieuw aan.
Ga niet experimenteren met vuurwerk. Probeer niet om zelf vuurwerk te maken. Knoeien met vuurwerk kost ieder jaar tientallen mensen hun handen, ogen of zelfs hun leven.
Bewaar vuurwerk op een veilige, droge plaats. Bijvoorbeeld in een blikken trommel met deksel.
Bewaar vuurwerk buiten het bereik van kleine kinderen. Vuurwerk is namelijk geen speelgoed!
Steek vuurwerk nooit los in de zak van uw jas of broek. Eén vonk kan nare resultaten geven.
Houd evt. blusmiddelen zoals brandblusser of een emmer water bij de hand. Liever goed voorbereid dan onaangenaam verrast! De emmer water kan tevens gebruikt worden om na afloop vuurwerk in te gooien wat niet is afgegaan, hiermee voorkomt u dat kinderen er later mee gaan experimenteren.

Wij wensen iedereen een goede maar vooral veilige jaarwisseling toe!Posted in: roerdalen