pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 1, 2017 10:59 am Lees verder →

Topstukken on tour : hoe en wat

Tien topstukken on tour door Nederland
Roerdalen -n Het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis gaan in het najaar van 2017 een bijzondere samenwerking aan. De vier musea sturen van 4 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 tien topstukken op tournee langs verschillende musea in Nederland.

Alle tien de werken zijn belangrijke aanwinsten uit de periode 1999-2016 en aangekocht mede dankzij uw steun! In Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij zijn kunstwerken te zien van klinkende namen als Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso.

De werken reizen naar zes verschillende musea in Nederland, waar ze telkens drie weken te zien zijn. De presentatie start op 4 oktober in het Mauritshuis in Den Haag en reist daarna door naar het Fries Museum in Leeuwarden, TwentseWelle in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Kröller-Müller Museum in Otterlo. De tour eindigt maart 2018 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Eclectische groep kunstwerken
Bezoekers kunnen zich verheugen op een eclectische groep kunstwerken. Zo beslaat de selectie zeventiende-eeuwse schilderijen als het iconische Adolf en Catharina Croeser, bekend als ‘De burgemeester van Delft en zijn dochter’ van Jan Steen uit het Rijksmuseum. Uit de collectie van het Mauritshuis zijn Gezicht op kasteel Bentheim van Jacob van Ruisdael en Portret van een oude man van Rembrandt te zien. Maar er zijn ook latere werken te zien, zoals het karakteristieke Molens bij Zaandam van Monet uit het Van Gogh Museum, de sculptuur Petite chouette van Picasso uit het Kröller- Müller Museum en De vierkante man van Karel Appel uit het Rijksmuseum.Posted in: algemeen, roerdalen