pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 17, 2016 6:32 pm Lees verder →

Tour 2016: Etappe 15 met geen verschuivingen in top

Roerdalen – Jarlinson Pantano heeft de zware vijftiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Colombiaan van IAM Cycling won in een sprint-à-deux van Rafal Majka. De Pool is de nieuwe drager van de bollentrui. In de top van het algemeen klassement vonden geen verschuivingen plaats.

In de beginfase van de rit met zes cols regende het aanvallen. Thomas De Gendt probeerde in een vroege vlucht te zitten om zijn bollentrui te verdedigen, maar de Belg blies zichzelf op. Na de Col du Berthiand, de eerste klim van de dag (eerste categorie), ontstond een kopgroep van liefst dertig renners. In totaal zaten vier Nederlanders mee: Tom Dumoulin, Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle en Stef Clement. Verder waren onder meer Vincenzo Nibali, Thomas Voekcler en Pierre Rolland present.

Serge Pauwels en Majka knokten op de eerste beklimmingen om de punten voor de bergtrui. Op zeventig kilometer, nog voor dat de kopgroep begon aan de beklimming van de Grand Colombier, stak Van Baarle de lont in het kruitvat. Dumoulin sloot even later aan en liet zijn landgenoot later zelfs alleen achter. Op initiatief van Nibali werd de tweevoudig ritwinnaar weer gegrepen. Samen met Van Baarle liet Dumoulin zich daarna afzakken naar het peloton.

Op de slotklim bleven Majka en Pantano als duo over vooraan. De Tinkoff-renner kwam solo boven, maar in de afdaling sloot zijn medevluchter toch weer aan. In de sprint was Pantano uiteindelijk rapper dan Majka, die als ‘troostprijs’ wel de bollentrui om zijn schouders mocht trekken. Slagter was op de tiende positie de beste Nederlander in de vijftiende rit.

De klassementsrenners gaven elkaar niets toe. Leider Chris Froome, die op weg naar Culoz kon rekenen op een sterke Wout Poels, finishte in een groep met onder anderen zijn naaste belagers. Van dat gezelschap maakte ook Bauke Mollema, de nummer twee van het klassement, deel uit. Maandag volgt een relatief vlakke rit naar de Zwitserse stad Bern.Posted in: algemeen, roerdalen