pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 14, 2012 6:47 am Lees verder →

Tour 2012: Schot Millar wint langste etappe; Veelers afgestapt

Roerdalen – David Millar heeft de dertiende etappe in de Tour gewonnen. Hij klopte medevluchter Jean-Christophe Péraud.

Vijf renners kregen de ruimte van het peloton in de rit van Saint-Jean-de-Maurienne naar Annonay Davézieux over 226 kilometer; de langste rit in de Tour van 2012.

In het klassement veranderde weinig; Bradley Wiggins behield de gele trui.

Onderweg
Na de zware elfde rit, met maar liefst vier Nederlandse uitvallers, begonnen de 166 renners in Saint-Jean-de-Maurienne aan de twaalfde en langste etappe in de Tour. Die was 226 kilometer lang en voerde het peloton naar Annonay-Davezieux.

Na vijftien kilometer wisten negentien man zich af te scheiden:Koen de Kort, Marco Marcato, Nicolas Edet, Marcus Burghardt, Cyril Gautier, Jaroslav Popovitsj, Edouard Vorganov, Vladimir Goesev, Rubén Perez, Millar, Robert Kiserlovski, Andrij Grivko, Kristian Koren, Peraud, Maxime Bouet, Jimmy Engoulvent, Bert Grabsch, Nicki Sorensen en Anders Lund.

De Kort (Argos-Shimano) kon zijn metgezellen al snel niet meer volgen en moest ze laten gaan. David Moncoutié viel in de afdaling van de Col du Grand Cucheron en stapte af. Even later deed Tom Veelers hetzelfde.

Vijf renners krijgen de ruimte
Na de tweede klim van de dag, de Col du Granier na 80,5 kilometer koers, kwamen vijf renners vooraan: Kiserlovski (die beide cols als eerste topte), Millar, Péraud, Martinez en Gautier. Martinez was de best geklasseerde op 25.53 van Wiggins.

In de afdaling van de Granier probeerde Sagan aansluiting te zoeken. De man in het groen imponeerde weliswaar, maar hij kreeg geen ruimte van Orica-GreenEdge, dat met Goss een rivaal van Sagan voor het groen in de ploeg heeft.

Het peloton slokte de groep Sagan weer op (na 108 kilometer) en kneep vervolgens net niet in de remmen. Daardoor vloog het verschil in een kort tijdsbestek omhoog van 1.30 naar 11.30 (na honderdtwintig kilometer).

David Millar sterkste pokeraar
De vijf wisten dat een van hen de ritwinnaar zou worden. Ze bleven echter uitstekend samenwerken en hielden hun niet-aanvalspact lange tijd in stand.

Kiserlovski ging op 3,5 kilometer van de meet aan, maar zijn versnelling had weinig om het lijf. De volgende aanval, van Péraud, was evenmin krachtig, waarna de Kroaat het opnieuw probeerde, maar tevergeefs.

Met nog twee kilometer te gaan demarreerde Peraud nogmaals en alleen Millar kon mee met de Fransman. Ze kregen niet veel ruimte, maar het gaatje bleek voldoende. Millar pokerde en wachtte lang; Peraud ging op tweehonderd meter aan, maar de ervaren Schot had sterkere benen en boekte zijn vierde Tour-etappezege uit zijn loopbaan.Posted in: roerdalen