pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 10, 2012 6:45 am Lees verder →

Tour 2012: tiende etappe met o a Col de Colombier ( (buiten categorie)

Roerdalen – Bradley Wiggins heeft de gele trui steviger om zijn schouders na de individuele tijdrit van maandag. De Brit deelde een ferme tik uit aan Cadel Evans. Om zijn te titel te verdedigen zal de Australiër moeten aanvallen. Vandaag de tiende etappe van Macon naar Bellegrade-sur-Valserine biedt hem daarvoor gelegenheid.
Offensief
Wiggins is dit seizoen heer en meester als het gaat om individuele tijdritten. Op dat onderdeel kan Evans alleen maar proberen de schade te beperken. De Australiër zal in de Alpen in het offensief moeten. Bergop krijgt hij wRel af te rekenen met de trein van Sky Procycling. Dus moet het vooral in de afdalingen gebeuren. Daar is Evans de Britse formatie wel de baas.

Dealtje
De titelverdediger kan een mooi dealtje sluiten met Vincenzo Nibali. De Siciliaan van Liquigas geldt zo’n beetje als de koning van de afdaling. Met zijn tweeën kunnen zij Wiggins en Froome onder druk zetten. De tiende etappe biedt direct een goede kansen.

Alpencols
De rit van Macon naar Bellegarde-sur-Valserine is bijna 195 kilometer lang en voert de renners over de eerste Alpencols. De eerste 75 kilometers zijn relatief vlak. Daarna begint de 6,4 kilometer lange beklimming van de Côte de Corlier van tweede categorie. De weg loopt er gemiddeld 5,5 procent omhoog.

Tussensprint
Na het bereiken van de top blijven de renners een kilometer of twintig ‘op hoogte’, om dan af te dalen naar Béon. In dat plaatsje is de streep voor de tussensprint getrokken. Een goede Peter Sagan moet de Côte de Corlier aankunnen om daar zijn grip op het puntenklassement verder te verstevigen.

Buitencategorie
Direct na de tussensprint begint de beklimming van de eerste berg van buitencategorie in deze Tour: de Col du Grand Colombier. Dat is 17,4 kilometer klimmen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1 procent, met uitschieters tot 12 procent.

Naar beneden
De top van de Grand Colombier ligt op ongeveer driekwart koers. Na een korte afdaling volgt de Col de Richemond van derde categorie. Deze klim is ruim 7 kilometer lang á 5 procent. Na de top is het ruim twintig kilometer naar beneden. Vanaf het rode vod loopt het wegdek nog vervelend omhoog naar de finish.

Groepje
Het parcours is uitermate geschikt voor aanvallers, dalers en kandidaten voor de bergtrui. De kans is groot dat er snel een kopgroep ontstaat met daarin rasaanvallers, gevallen kopmannen op grote achterstand en natuurlijk kandidaten voor de bergtrui. Fredrik Kessiakoff (Astana) heeft aangekondigd zijn bolletjetrui te verdedigen.

Vluchtmakkers
Mogelijke vluchtmakkers zijn Alejandro Valverde (Movistar), Chris Anker Sörensen (Saxo Tinkoff), David Moncoutié (Cofidis), Jeremy Roy en/of Thibaut Pinot (FDJ), Michael Albasini (Orica Greenedge) en misschien ook Johnny Hoogerland. Al verklaarde het boegbeeld van VacanSoleil-DCM zelf dat hij ‘vijf kruisjes’ bij de veertiende etappe naar Foix heeft gezet.

Hard maken
Dan ligt het er maar aan wat de toppers in het algemeen klassement gaan doen. RadioShack zal de wedstrijd wellicht hard willen maken. De oude Jens Voigt gaf op weg naar Porrentruy al een voorproefje van die tactiek. De Amerikanen hebben liefst zeven man in de top 35 staan. Zij zijn in de breedte nog iets sterker dan Sky Procycling en voeren dan ook het ploegenklassement aan.Posted in: roerdalen