pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 14, 2012 9:01 am Lees verder →

Tour 2012: Vandaag sprinters aan bod in 13e etappe?:

Roerdalen- Vandaag is de Nationale Feestdag in Frankrijk. De dertiende rit in de Tour de France 2012 valt op Quatorze Juillet. Zo’n beetje alle Franse renners gaan dan op zoek naar etappewinst. Want een overwinning op de nationale feestdag betekent eeuwige roem. Het is voor de thuisrijders dan wel te hopen dat de wind hen geen parten speelt.

Rood omcirkeld
De finale van de dertiende etappe van Saint-Paul-Trois-Chateaux naar Le Cap d’Agde staat in de boekjes van alle ploegleiders rood omcirkeld. De laatste kilometers gaan namelijk ‘door zee’ en daar heeft de wind vrij spel. Als het morgen flink waait, kan het een hele nerveuze finale opleveren.

Gemene pukkel
In principe is het parcours geschikt voor de sprinters in het peloton. De enige serieuze beklimming is minder dan twintig kilometer voor de streep. Dan doemt ineens de Mont Saint-Clair op, een gemene pukkel van twee kilometer lang tegen een gemiddeld stijgingspercentage van iets meer dan 10 procent.

Recht door zee
Na een korte afdaling volgt een stuk weg van tien kilometer over het water, met aan de ene kant de Middellandse zee en aan de andere kant een binnenmeertje. Daar schuilt het grootste gevaar voor de klassementsrenners. Iets te ver naar achteren zitten kan seconden kosten. Naar verwachting komt de wind er van rechts, kracht 3. Maar aan zee waait het altijd iets harder.

Onvermijdelijk
Natuurlijk gaan de Franse renners proberen in een ontsnapping mee te zitten. Te denken valt bijvoorbeeld aan Jérémy Roy, Jérôme Coppel en/of Jérôme Pineau. Het is echter de vraag of aanvallers veel ruimte krijgen van vooral de sprintersploegen. De snelle mannen moeten wel over de Mont Saint-Clair geraken. Toch is een massasprint de meest waarschijnlijke optie. Behalve als er een krachtige wind waait, want dan kan het peloton wel eens verbrokkeld raken.

Treintje
Als het in Le Cap d’Agde op een massasprint uitdraait, is een treintje onontbeerlijk. Daarom zijn André Greipel (Lotto-Belisol) en Matthew Goss (Orica GreenEdge) de favorieten. Wereldkampioen Mark Cavendish (Sky Procycling) en groene truidrager Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) moeten het in de finale vooral zelf doen, maar behoren zeker tot de kanshebbers.

Outsiders
Outsiders zijn Julien Simon (Saur Sojasun), Kris Boeckmans (VacanSoleil-DCM) en misschien wel Cadel Evans (BMC). De Australiër zet zijn ploeg BMC vaak op kop in de finale van sprintetappes, om maar uit het gedrang te blijven. Dat kan nu wel eens een dubbel voordeel geven.Posted in: roerdalen