pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 4, 2012 8:17 am Lees verder →

Tour 2012: woensdag 4 juli etappe vier voor de sprinters?

Roerdalen -In de vierde etappe van de Tour de France zetten de renners koers naar Normandië. Het belooft een lastige en uitermate hectische rit te worden, want het parcours loopt voor het grootste gedeelte pal langs de Kanaalkust. De hele dag krijgen de renners de wind schuin van voren, in de finale moeten zij er vol tegenin.

Tussensprint
De vierde etappe is 214,5 kilometer lang en voert de renners van Abbeville naar Rouen. De eerste 140 kilometer van het parcours loopt pal langs de kust. In Fécamp is de streep voor de tussensprint getrokken. Vanaf dat plaatsje gaan de renners landinwaarts in zuidoostelijke richting.

Klimmetjes
Onderweg liggen vier klimmetjes van vierde categorie. De eerste drie liggen in het gedeelte langs de kust, de laatste een paar kilometer na Fécamp. Een overzicht:

38 km: Côte du Mont Huon (2.1 kilometer á 4.1 procent, vierde categorie)
69 km: Côte de Dieppe (1.8 kilometer á 3.9 procent, vierde categorie)
74 km: Côte de Pourville-sur-Mer (1.9 kilometer á 4.4 procent, vierde categorie)
143 km: Côte de Toussaint (1.9 kilometer á 4.5 procent, vierde categorie)
Weer
Er kan woensdag wat regen vallen. De temperatuur is met 21 graden gerieflijk te noemen. Wel staat er een wind kracht 3 uit zuid tot zuidwestelijke hoek. Tot Fécamp hebben de renners de wind dus schuin van voren, vanaf Fécamp tot Rouen blaast de wind hen vol in het gezicht. Er is een kleine kans op waaiervorming, maar daarvoor moet de wind eigenlijk iets krachtiger zijn.

Koers
Ongetwijfeld wordt er een ontsnapping op touw gezet. Of Michael Mörköv dan weer meegaat is nog de vraag. De Deen van Saxo Bank heeft de bolletjestrui na de derde etappe stevig om de schouders. Hij kan niet ingehaald worden, want er zijn onderweg maar vier punten te vergeven. Overigens kreeg Mörköv dinsdag de prijs voor de strijdlust. Hij was voor de derde keer in drie dagen mee in een lange ontsnapping.

Favorieten
Als de wind niet krachtig genoeg is voor waaiers, zal deze etappe waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Na zijn imposante zege van maandag is Mark Cavendish (Sky Procycling) de grote favoriet. Zijn grootste tegenstrevers zijn André Greipel (Lotto-Belisol) en Matthew Goss (Orica Greenedge). Die hebben allebei een treintje bij zich. Dat kan een voordeel zijn in een winderige etappe, maar Cavendish reed maandag in volle finale wel erg gemakkelijk naar het wiel van Greipel. De Brit redt zich prima zonder trein.

Kanshebbers
Wellicht sprint Peter Sagan mee om puntjes te sprokkelen voor zijn groene trui. Andere kanshebbers zijn Mark Renshaw (Rabobank), Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) en Tyler Farrar (Garmin-Sharp). Bij Argos Shimano zal onze landgenoot Tom Veelers opnieuw de honneurs waarnemen voor Marcel Kittel. De Duitser heeft last van buikgriep. Hij kwam in de derde etappe weer op achterstand binnen.Posted in: roerdalen