porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 9, 2016 10:14 am Lees verder →

Tour 2016: Etappe 8 met zware berg-bulten vandaag

Roerdalen -Een vooruitblik vandaag, zaterdag Q9 juli 2016 op 8e etappe van de Tour de France: het is een zware bergrit die de renners meeneemt de Pyreneeën in. Na een pittige beproeving van 184 kilometer ligt de finish in Bagnères-de-Luchon, het kuuroord dat ook wel de naam ‘Koningin der Pyreneeën’ draagt.

Startplaats Pau ligt in de regio Aquitanië. In de tweede helft van de 19e eeuw was de stad een zeer populair kuuroord, waar vooral rijke Britten massaal naartoe kwamen. Pau staat ook bekend om zijn Château de Pau, dat vroeger door Napoleon Bonaparte als zomerverblijf werd gebruikt.
,’,Door de ideale ligging vlakbij de Pyreneeën is het een bijzonder geliefde start- of finishplaats van bergetappes in de Tour de France. Maar liefst 67 keer was de stad onderdeel van de Tour. In het Philippe Tissié stadion zijn sculpturen van alle grote winnaars van La Grande Boucle te bewonderen.

De beruchte Col de Tourmalet wordt pas na 86 kilometer bereikt. Vorig jaar zat de berg in de 11e etappe maar deze keer wordt hij vanaf de andere kant genomen. Zo is de klim 16,8 kilometer lang, heeft hij een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7% en een maximale stijging van 11,6%.

Na een afdaling die vrijwel even lang is als de bestijging volgt direct de 22 kilometer lange Hourquette d’Ancizan. Deze is goed voor een gemiddelde hellingshoek van 4% en heeft steilste secties van 12,2%. De berg wordt voor het eerst in de Tourgeschiedenis vanaf de westkant genomen.

De Col de Val Louron is het volgende obstakel – 7,4 kilometer tegen 8,3% met steilste stroken van 13%. In 2014 voerde de Tour ook over deze col in de 17e etappe, die naar Pla d’Adet leidde.
In de die rit zat ook de Col de Peyresourde, evenals nu. Na 18 kilometer klimmen tegen een gemiddelde van 4,9% en een maximale stijgingsgraad van 11,7% bereiken de renners de top op 14,5 kilometer van de meet. De rest van de rit is voornamelijk in dalende lijn.

Over de aankomstplaats
Finishplaats Bagnères-de-Luchon ligt in het Franse departement Haute-Garonne (regio Midi-Pyrénées) en maakt deel uit van het arrondissement Saint-Gaudens. De plaats is bekend als kuuroord en vanwege het populaire skioord Superbagnères. Door de mooie ligging in de Pyreneeën is Bagnères-de-Luchon regelmatig onderdeel van de Tour de France.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

De 8e etappe van de Tour de France van 2016 begint om 12:20 en de finish wordt rond 17:20 verwacht.Posted in: algemeen, roerdalen