pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 20, 2016 9:49 am Lees verder →

Tour 2016: rit 17: eerste van 4 zware berg-etappes…

Roerdalen – – Na de rustdag kunnen de wielervolgers vanaf woensdag kijken naar de ontknoping in de Tour de France. Er staan nog vier ritten met klimwerk op het programma deze week, de eerste gaat van Bern naar een aankomst bergop in Finhaut-Emosson. Is Chris Froome nog steeds onaantastbaar of kan Bauke Mollema de Brit aanvallen?

Vanuit Bern gaat het geleidelijk omhoog naar de voet van de eerste klim, de Côte de Saanenmöser (derde categorie). Daarna volgt met de Col des Mosses nog een beklimming van de derde categorie, maar het echte vuurwerk wordt verwacht in de finale. In de laatste 35 kilometer liggen namelijk twee loodzware cols.

De Col de la Forclaz (eerste categorie) is dertien kilometer lang en gaat gelijkmatig omhoog. Het gemiddelde stijgingspercentage van 7,9 zal ervoor gaan zorgen dat er al een stevige schifting zal plaatsvinden in het peloton. Na de top op 1.527 meter gaat het zeven kilometer naar beneden tot de voet van de slotklim naar Finhaut-Emosson. Die loodzware klim is er met recht eentje van de buitencategorie: 10,4 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4 procent. Vooral het laatste stuk is steil, daar loopt het elevatiepercentage op tot 12,3 procent.

Bergop zijn de verhoudingen tussen de favorieten steeds duidelijker. Froome, Mollema en Richie Porte zijn de sterkste klimmers, met kort daarachter Nairo Quintana. Toch is het altijd afwachten hoe de benen zijn na een dag rust. Mollema kende vorig jaar een goede derde week, maar moest nog wel een beetje op gang komen na de rustdag. Ook in 2015 stond er na de laatste rustdag een bergetappe met aankomst bergop op het programma.

In deze fase van de Tour is het afwachten welke aanvallers er nog willen en kunnen aanvallen. Door de belangen van de klassementsmannen lijkt de kans minder groot dat er een groepje vooruit zal blijven. Voor de Nederlandse fans is het hopen dat Trek-Segafredo en misschien ook wel Team Movistar en BMC iets zullen bedenken om Froome nog onder vuur te nemen.

Om 12.00 uur vertrekt het peloton uit Bern. 184,5 kilometer later ligt de finish op Finhaut-Emosson, de finish is tussen 17.05 (het langzaamste tijdschema) en 17.41 uur (het snelste tijdschema).Posted in: algemeen, roerdalen