pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 6, 2016 8:04 am Lees verder →

Tour 2016: Vandaag de eerste bergen..

Roerdalen- Vandaag de eerste bergen in…
Woensdag 6 juli 2016 – De 5e etappe van de Tour de France vertrekt vanuit Limoges om 216 kilometer later te finishen in het skigebied Le Lioran.

De eerste echte bergrit van de Tour de France van 2016 stuurt de renners over drie bergen in het Centraal Massief. De finishlijn is 2,5 kilometer na de top op de Col de Font Cère. Toch is het een aankomst bergop, want ook tijdens de laatste paar honderd meter loopt de weg weer omhoog.

De start is in Limoges. De hoofdstad van de regio Limousin heeft een rijke Tourgeschiedenis. Negen keer eerder startte een Touretappe in Limoges. In 2009 vertrok de 10e etappe er om te finishen in Issoudon. Mark Cavendish won het sprintersfeestje.

Een lange aanloop voert in 180 kilometer richting het Centraal Massief en dan begint het geklauter. Eerst de Pas de Peyrol. De top, op 1.589 meter, wordt na 5,4 kilometer klimmen tegen 8,1% bereikt. Daarbij is het tweede deel verreweg het zwaarste. De laatste 3 kilometer stijgen gemiddeld met 12% en de steilste strook is 15%.

Na een lange afdaling richting Mandailles -Saint -Julien staat de Perthus op het programma. Deze col is 4,4 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%. De klim is erg onregelmatig en de top ligt op 14,5 kilometer van de streep.

De laatste afdaling brengt de renners naar Saint Jacques Des Blats, waarna de Col de Font Cère volgt: 3,3 kilometer tegen 3,3%. Vanaf de top is het 2,5 kilometer naar de meet Le Lioran. Die zijn voornamelijk licht dalend, waarna de laatste honderden meters met een stijgingspercentage van 6% omhoog gaan. Perfect voor klimmers met een goede sprint in de benen.

Skigebied Le Lioran is in 2016 voor de tweede keer in de Tourgeschiedenis finishplaats. In 1975 kwam Michel Polentier 25 seconden voor zijn landgenoot Eddy Merckx als winnaar over de streep. Dat jaar werd Merckx niet alleen tweede in de rit naar Le Lioran, ook in het eindklassement moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Ditmaal achter de Fransman Bernard Thévenet.

Johnny Hoogerland
De laatste keer dat de Pas de Peyrol, Col de Perthus en Col de Font Cère in een rit waren opgenomen, staat menig Nederlandse wielervolger nog scherp op het netvlies. In 2011 reden de renners van Issoire naar Saint-Flour. Luis Leon Sanchez van Rabo won, maar dat is niet de grootste herinnering. Johnny Hoogerland werd samen met Juan Antonio Flecha letterlijk van zijn fiets afgereden en eindigde in het prikkeldraad. Met moeite reed hij de etappe uit en doordat de Zeeuw onderweg punten had gepakt voor het bergklassement, mocht hij die middag met een door pijn verwrongen gezicht de bollentrui aantrekken.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

De 5e etappe van de Tour de France van 2016 begint om 11:35 en de finish wordt rond 17:15 verwacht.Posted in: algemeen, roerdalen