pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 22, 2016 1:13 pm Lees verder →

Tour 2016: Vandaag laatste finish bergop..omarmt Bauke de witte berg of juist niet?

Roerdalen – Vrijdag 22 juli 2016 – De Tour de France van 2016 nadert zijn ontknoping. De 146 kilometer lange etappe tussen Albertville en Saint-Gervais Mont Blanc is het begin van een spectaculaire slottweedaagse in de Alpen. De klim op de flanken van de Mont Blanc is bovendien de laatste aankomst bergop. Wie durft hier aan te vallen?

Na de afgelopen Olympische Winterspelen is het bijna niet meer voor te stellen, maar in 1992 won Nederland slechts één gouden medaille. Hagenaar Bart Veldkamp was de gelukkige op de 10 kilometer in Albertville.

De renners hebben deze etappe heel wat meer kilometers voor de boeg. Snel laten ze Albertville, in 1992 door veel Olympiërs omschreven als een sfeerloze stad, achter zich. Gelijk loopt de weg omhoog, de bescheiden Collet de Tamié op. Al zullen niet-klimmers niet blij zijn om gelijk 8,5 kilometer omhoog te moeten rijden.

De volgende top bereiken de renners na 42,5 kilometer koers: de Col de la Forclaz de Montrin. Met 10,2 kilometer langer dan de Tamié en met 6,5% ook steiler. De eerste helft van de klim, met uitzicht over het Lac d’Annecy, is relatief eenvoudig. Na iets meer dan 6 kilometer wordt het lastiger, met stijgingspercentages die soms boven de 12% uitkomen.

Via het dal van de Chaise komt het peloton aan in Ugine. Vanuit dit dorpje kronkelt de weg zich omhoog de Col de la Forclaz Queige op. Via vele haarspeldbochten bereiken de renners na 5,4 kilometer het dorpje Queige. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% gaat de derde ‘Col de la Forclaz’ die het peloton deze Tour tegenkomt pijn doen.

Veel genade kent de Tourorganisatie niet, want eenmaal bekomen van de klim naar Quiege dient het volgende monster zich al aan. Het is de Montée de Bisanne, een berg die zijn debuut in de Tour maakt. Nog maar eens 12,4 kilometer klimmen à 8,2% gemiddeld. Het is een lastige klim, waarbij tijdens de eerste helft steile stukken met makkelijkere stukken worden afgewisseld. De tweede helft is gewoon overal steil: 8,3% tot 10%.

Met steeds de Mont Blanc op de achtergrond – de hele etappe komen ze dichterbij de gigant – beginnen de renners aan de slotklim bij Saint-Gervais. Wederom 9,8 kilometer pijn lijden, nu met een gemiddelde van 8%. Rustig aan de berg wennen is er niet bij. Gelijk moeten de renners op de pedalen gaan staan, want de eerste kilometer is met 12,9% de lastigste. Na 3 kilometer vlakt de klim wat af, waarna de laatste 4 kilometers weer steil omhoog gaan.

Het is voor de derde keer dat een Touretappe op de flanken van de Mont Blanc eindigt. In 1990 ging de Fransman Thierry Claveyrolat er met de zege vandoor na een solo van 70 kilometer. Twee jaar later zegevierde de Zwitser Rolf Jaermann. Ook Christopher Froome weet hoe het is om op deze berg te winnen. In 2015 won hij in het Critérium du Dauphiné de etappe naar Sain-Gervais Mont Blanc.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

De 19e etappe van de Tour de France van 2016 begint om 13:10 en de finish wordt rond 17:40 verwacht.Posted in: algemeen, roerdalen