pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 22, 2015 11:22 am Lees verder →

Tour: Alpenreuzen doemen vanaf nu op

Roerdalen -De Tour gaat de laatste en beslissende week in. – Met de tweede rustdag achter de rug begint het peloton in de Tour de France aan de Alpen. De renners krijgen in de etappe van Digne-les-Bains naar Pra-Loup onderweg te maken met twee bergen van de derde, twee van de tweede en één van de eerste categorie. De concurrenten van leider Chris Froome zullen zich ongetwijfeld willen laten zien.

Met nog vier serieuze ritten op het programma is de beslissende fase in deze Ronde van Frankrijk aangebroken. Froome heeft het geel weliswaar stevig om zijn schouders, maar de kopman van Team Sky zal op zijn hoede moeten zijn in de eerste echte Alpenetappe. Veertig jaar geleden kreeg de onoverwinnelijk geachte Eddy Merckx op weg naar Pra-Loup een appelflauwte en legde Bernard Thévenet de basis voor zijn eindzege.

De zeventiende rit is een exacte kopie van de vijfde etappe uit de Dauphiné van vorige maand. Die werd gewonnen door Romain Bardet, voor Tejay van Garderen en de latere eindwinnaar Froome. Na veertig kilometer bereiken de renners de top van de zes kilometer lange Col des Lèques (derde categorie). Daarna moeten de Col de Toutes Aures (derde categorie) en de Col de la Colle-Saint-Michel (tweede categorie) bedwongen worden.

Het zwaartepunt ligt tegen het einde van deze bergrit. Na 161 kilometer eindigt de klus door de Alpen op 1.620 meter hoogte, op de klim naar Pra-Loup (tweede categorie). Dit is geen al te zware col, maar voor de absolute slotfase krijgen de coureurs eerst te maken met de Col d’Allos, de zwaarste klim van de dag. Het stijgingspercentage van dit obstakel piekt soms boven de tien procent. De afdaling is bovendien een lastige.Posted in: roerdalen