pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 7, 2011 6:18 am Lees verder →

Tour de France 2011: 5de rit een brokkenrit en “Cav” pakt zijn revanche

Roerdalen – Met een tiental valpartijen groeide gisteren de vijfde rit in de Tour de France 2011 uit tot een echte brokken-rit. In de massaspurt leek Philippe Gilbert het te gaan halen, maar Mark Cavendish plaatste een ultieme jump.
Het waren vooral de sprinters dun zinnen gezet hadden in rit 5. De etappe door Bretagne ging van start in Carhaix en zou als alle logica werd gerespecteerd eindigen met een massasprint in Cap Fréhel. Mark Cavendish wilde revanche voor de rit van eergisteren.
Er was een vlucht van vier renners die voor het peloton gingen uitrijden. Dit keer waren het Sebastien Turgot (Europcar), Jose Ivan Gutierrez (Movistar), Tristan Valentin (Cofidis) en Anthony Delaplace (Saur-Sojasun)

Met de Supersprint in zicht ging de nervositeit in het peloton flink naar omhoog. De resulteerde in een waslijst aan valpartijen en de Sloveen Janez Brajkovic moest de strijd staken
Borut Bozic toonde zich onder de groene boog de snelste in het peloton voor Tom Boonen.
Later was er opnieuw commotie toen Alberto Contador onzacht in aanraking kwam met het asfalt. De grote favoriet kwam er zonder averij vanaf, maar mocht meteen samen met de Nederlander Robert Gesink een flinke achtervolging inzetten.

Het tempo in het peloton ging de hoogte in en de voorsprong van de leiders daalde zienderogen. Op zestig kilometer van de meet werd er een nieuwe val gemeld en dit keer waren Tom Boonen en Gert Steegmans de belangrijkste slachtoffers. Boonen bleef minutenlang zitten en er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

De kopman van Quick Step beet op de tanden en zette moederziel alleen de achtervolging in met meer dan zes minuten achterstand op het peloton. Op veertig kilometer van de meet was het uit met de pret bij de vier leiders. Turgot, Valentin, Gutierrez en Delaplace hadden er bijna 120 kilometer in de aanval opzitten.

Boonen reed voor de bezemwagen, maar kreeg gelukkig hulp van trouwe knecht Addy Engels.
De rit eindigde in een atypische sprint waarbij eerst Boasson Hagen en later Philippe Gilbert voor de verrassing leken te zorgen. Van Farrar en Petacchi geen spoor, maar dit keer was Mark Cavendish wel de snelste; hij plaatste nog een ultieme jump en kon zo Gilbert van een tweede ritzege houden. De Spanjaard Rojas legde beslag op de derde plaats. Tom Boonen en Addy Engels kwamen binnen op ruim dertien minuten. Dat is binnen de tijdslimiet.

De Noor Thor Hushovd blijft in het geel. Voor Philippe Gilbert was er na zijn tweede plaats toch nog een kleine troostprijs. De Belgische kampioen wordt de nieuwe groene trui nadat de jury de Spanjaard Joaquin Rojas terugzette in de stand na een onoordeelkundig manoevre tijdens de tussenspurt.Posted in: roerdalen