By juli 13, 2011 5:24 pm Lees verder →

Tour de France 2011: Derde zege “Cav” en groene trui: Gilbert zint op wraak!

Roerdalen – De Belgische top-renner Gilbert zint op wraak. Hij raakte in de elfde etappe van vandaag zijn groene trui kwijt aan de dagwinnaar: Mark Cavendish. “Cav” heeft in Lavaur zijn derde rit in deze Tour de France gewonnen. De Brit was in de zware regen duidelijk sneller dan zijn rivalen. Dank zij een perfecte nacering van zijn ploeg.
Andre Greipel strandde in het wiel van Cavendish op plaats twee, Tyler Farrar werd derde.
De dagwinst had eigenlijk dubbel en dik Raborenner Lars Boom verdiend. Hij was de strijdlustigste van een groep van zes die al vroeg in de wedstrijd ervan door gingen.In de laatste probeerde Boom het nog alleen maar toen de meter-teller in de laatste kilometers rond de 70 km per uur aangaf, was er voor Boom geen ontkomen meer aan: hij werd ook opgeslokt door het jagende peloton. Dus in de zeer lange ontsnapping was opnieuw een Nederlander mee. Oranje spreekt hoe dan ook een woordje mee in deze Tour: de witte trui om de schouders van een Nederlander en ook de bolletjestrui. Niet niks. Teleurstellend presteren tot nu de Spanjaarden maar vooral de Italianen.
Terug naar de elfde rit. Op de lange rechte aankomst kon Mark Cavendish het harde werken van zijn ploeg daarna perfect afronden. Omdat Philippe Gilbert dit keer niet meesprintte, pakt Cavendish ook de groene trui. Ook Rojas Gil gaat Gilbert voorbij in het puntenklassement.Posted in: roerdalen