pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 12, 2011 5:03 pm Lees verder →

Tour de France 2011: Greipel heeft zijn revanche op Cavendish…, die nog altijd boos is over de kapsones van 2010

Roerdalen – André Greipel heeft zijn revanche op Cavendish en won de tiende etappe in de Tour de France gewonnen, een rit over 158 kilometer van Aurillac naar Carmaux.

De in de ronde debuterende Duitser klopte Mark Cavendish. Tussen de twee is de verstandhouding zeer slecht. De reden: dankzij “Cav” mocht de Duitser vorig jaar niet mee in de Tour omdat “Cav” geen tweede sprinter van niveau naast zich duldde. Over kapsones gesproken….

Omega Pharma-Lotto dacht even dat Philippe Gilbert op de zege afstevende. De groenetruidrager trok na het laatste colletje stevig door, maar werd in de finale weer gegrepen.

HTC-Highroad bracht vervolgens Cavendish perfect in stelling, maar het was de oud-ploegmaat van de Brit die de beste benen had.

Thomas Voeckler behield zijn gele trui. Robert Gesink, die in de eerste groep finishte, bleef de bezitter van het witte tricot en Johnny Hoogerland, die op 5.59 over de streep fietste, start woensdag andermaal in de bolletjestrui.

Nog 178 man
Met nog 178 renners in strijd n – Kolobnev hield het na een positieve dopingtest voor gezien, terwijl de koortsige Popovitsj niet meer startte – begon het peloton om 13.40 uur aan de 158 kilometer lange tiende Touretappe.

Voor Rabobank begon de rit moeizaam. Al na één kilometer reed Lars Boom lek en na 11lf kilometer werd Robert Gesink door een valpartij opgehouden. Dra vonden beiden wel rap weer aansluiting bij het peloton.

Na negentien kilometer sprong en groepje weg met Italiaanse Vacansoleil-troef Marco Marcato weg. Marcato zat mee om de bergtrui van Johnny Hoogerland te verdedigen. Na het eerste van de vier colletjes wist die zich al verzekerd van een nieuw exemplaar.

Marcato mocht van zijn kompanen ook de punten verzamelen bij de tweede en derde col, ten behoeve van zijn in de bergtrui gehulde ploegmaat Hoogerland.
Ijs en weder dienende zit die weer de volgende twee etappes om de schouders van de Zeeuw.
De Cavendish-formatie gaf gas net voor het laatste klimmetje en nog voor de top, op vijftien kilometer van de finish, waren ze teruggepakt. Marcato sprong nog wel net voor die top weg, maar dat puntje werd hem niet meer gegund.

Van kleurloos naar spannend
De tot dan toe kleurloze rit, werd ineens enorm spannend, want de vluchters werden niet door het peloton opgeraapt, maar door een vijf man sterke groep met Thomas Voeckler (gele trui), Philippe Gilbert (groene trui), Tony Martin, Dries Devenyns en Tony Gallopin.

Op 7 kilometer van de streep plaatste Gilbert nog een extra versnelling, maar hij was niet opgewassen tegen het tempo van de sprintersploegen. Dat ondervond ook Rob Ruijgh van Vacansoleil die tot twee keer toe probeerde weg te geraken.

In de massasprint leek het allemaal op rolletjes te lopen voor Cav maar net voor de streep kwam André Greipel vanuit zijn rug over hem heen Het was Greipels eerste in zege in zijn eerste Tour de France. De ijverige marcato pikte snel de prijs voor de strijdlustigste renner binnen en Hoogerland die op bijna 6 minuten binnen kwam was blij en tevreden die hij het goed gehaald had. De vorm van gesink wordt naar eigen zeggen steeds beter en hij heeft er weer veel zin in om de komende dagen van zich te doen spreken…Posted in: roerdalen