pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 15, 2011 8:39 pm Lees verder →

Tour de France 2011: Hushovd verbaasde iedereen en zichzelf in 13e etappe

Roerdalen – De Noor Hushovd heeft de dertiende etappe in de Tour de France op zijn palmares bijgeschreven. De Noorse wereldkampioen kwam in Lourdes solo aan de finish. Vluchtmakkers David Moncoutie en Jérémy Roy eindigde respectievelijk als tweede en derde. De gele leiderstrui blijft om de schouders van de held in Frankrijk Thomas Voeckler. Hushovd verbaasde velen en zichzelf nog wel het meest dat hij in deze etappe zo goed kon scoren.

Na een snoeiharde aanvangsfase kregen uiteindelijk tien renners de vrijheid van het peloton. In de afdaling van de Côte de Cuqueron (3de categorie) mochten Boasson Hagen, Moncoutié, Gusev, Fofonov, Petacchi, Tjalingii, Bak, Roy en wereldkampioen Hushovd wegrijden uit het grote pak.

Op de zwaarste klim van de dag, de Col d’Aubisque (buiten categorie), was het zowaar Hushovd die alleen in de aanval ging. Alleen Jérémy Roy kon zijn wagonnetje nog aanpikken. Bergop ging het uiteindelijk te snel voor de Noorse sprinter, Roy reed alleen voort en kwam ook als eerste boven.

Het was echter nog ruim 40 kilometer tot de aankomst in Lourdes. De renners doken letterlijk de mist in en gooiden zich als stenen naar beneden. Samen met David Moncoutié trok een indrukwekkende Hushovd nog in de achtervolging op de leider. In de laatste kilometers liet Hushovd Moncoutie ter plaatste en even later was ook koploper Roy eraan voor de moeite.Posted in: roerdalen