pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 7, 2011 6:49 pm Lees verder →

Tour de France 2011: Nederlander (Hoogerland) eindelijk weer in eens trui…., zeker 2 dagen

Roerdalen – Eindelijk weer eens een Nederlandse Tour-renner in een trui. Ja , zelfs de bolletjestruii,ten teken dat de de beste klimmer tot nu toe bent. Wie had dat durven dromen. Johnny Hoogerland zorgde daarvoor. Hij werd donderdag na de zesde etappe van de Tour de France gehuldigd als leider in het bergklassement.
De Zeeuw van Vacansoleil arriveerde als eerste op de Côte de St.Michel de Montjoie en als tweede op de Côte du Bourg d’Ouilly, twee heuvels van de derde categorie.
Hoogerland voegde drie punten toe aan zijn totaal en staat nu op vier punten. Anthony Roux, die donderdag net als Hoogerland mee was in de kopgroep, bezit drie punten.
Cadel Evans, die de rit begon in de bolletjestrui, staat op twee punten in het bergklassement.
De laatste Nederlander in de bolletjestrui was Karsten Kroon in 2005.
De kopgroep werd overigens later teruggepakt, waarna Edvald Boasson Hagen de rit won.
Hoogerland kwam aan de leiding door na 13 kilometer mee te gaan met een ontsnapping.

Eén punt verschil
De Zeeuw kwam vervolgens als eerste boven op de Côte de Saint-Michel de Montjoie (3e categorie), voor de Fransman Anthony Roux. Op de volgende helling, de Côte du Bourg d’Ouilly, wist Roux Hoogerland wel voor te blijven. Omdat Hoogerland al een punt pakte in de rit naar Mûr-de-Bretagne, had hij toen een punt voorsprong op Roux.
Vacansoleil-DCM deed daarna een mooie tactische zet. Om te voorkomen dat de Fransman op de laatste helling de leiding zou nemen, demarreerde Lieuwe Westra (ploegmaat van Hoogerland) uit de kopgroep. Hij kreeg de Italiaan Adriano Malori mee. Westra kwam als eerste op de Côte du Billot en daarmee was de bollentrui voor Hoogerland veilig. In de zevende etappe zijn geen hellingen voor het bergklassement, dus zal Hoogerland nog zeker een dag aan de leiding blijven.Posted in: roerdalen