By juli 5, 2011 6:00 am Lees verder →

Tour de France 2011: Vooruit en terugblik 3de en 4e etappe

Roerdalen – Na de massasprint van gisteren zullen in de vierde etappe van de Tour de France zullen de renners gaan strijden om de winst bergop…. De aankomst is vandaag, disndag, op de Mûr-de-Bretagne wat een kans betekent voor de punchers, Gilbert voorop. Ook de klassementsrenners zullen hun best doen van voren te zitten, Contador voorop

De sprinters krijgen wel een kans om punten te verzamelen bij de tussensprint na 92 kilometer. Daarvoor nog dient zich de Côte de Laz aan, een helling van vierde categorie. Maar het meerste spektakel wordt pas in de finale verwacht, tenzij er een vroege ontsnapping is De Mûr-de-Bretagne is een twee kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 7 %. Deze klim is nog een heel stuk lastiger dan de slotklim van de eerste etappe en wordt als een col van derde categorie aangemerkt.

Naast Gilbert worden ook verwacht: Contador en mannen als Vinokoerov en Cunego zijn op dit parcours niet kansloos. Cadel Evans bijvoorbeeld is in uitstekende vorm, en heeft uitzicht op de gele trui. Hoij kan ook voor een uithaal zorgen naast Contador of Samuel Sanchez. Gesink staat niet bepaald bekend om zijn explosiviteit, maar de kopman van Rabobank is zo gefocust dat hij zich wel vooraan zal handhaven. Van de Nederlandse renners heeft de jonge Wout Poels op dit parcours nog de beste kansen.
Farrar heeft gisteren in Redon de derde etappe in de Tour de France gewonnen. Op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag bezorgde Farrar zijn ploeg de tweede opeenvolgende ritzege. Feillu en Jose Rojas-Gil werden tweede en derde. Rojas-Gil won ook al punten bij de tussensprint en is daarom de nieuwe leider in het puntenklassement. In het algemeen klassement zijn geen wijzigingen: Hushovd blijft leider.
Al in het begin van de etappe ging een aantal renners in de aanval. Er ontstond zo een vluchtgroep van vijf renners, waarbij ook Niki Terpstra. Op negen kilometer voor het einde werden de laatste overblijvers van de kopgroep, Jose Gutierrez en Mickaël Delage, ingelopen en begon het spel van de sprintersploegen.

Sprint ontregeld
In de laatste vier kilometer namen de ploegmaats van Cavendish het initiatief, maar hun voorbereidend werk werd ontregeld door een aanval van de Gendt en een val van Dumoulin. Cavendish, Boonen en Petacchi verloren daardoor hun positie. De ploegmaats van Farrar zaten wel goed geplaatst. De voorbereiders Hushovd en Dean eindigden ook nog bij de eerste tien.Posted in: roerdalen