pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 26, 2015 6:34 pm Lees verder →

Tour: Galibier geschrapt in etappe: te modderig

Roerdalen -– Het parcours van de twintigste Tour de France-etappe is, een week voordat de ronde van start gaat, aangepast. In aanloop naar de Alpe d’Huez zou het peloton over de Galibier gestuurd worden, maar dat blijkt niet mogelijk te zijn. In plaats daarvan moeten de renners nu de Col de la Croix-de-Fer bedwingen.

Natuurgeweld is de oorzaak van de parcourswijziging. In april vond een aardverschuiving plaats, met schade aan de Chambron-tunnel als gevolg. Sindsdien is deze tunnel, die op de route van de Tour-karavaan lag, dicht. Modderstromen maakten het de afgelopen periode onmogelijk om de weg tussen Grenoble en Briançon tijdig op orde te krijgen. De Tour-organisatie benadrukt dat er alles aan gedaan is om de oorspronkelijke route te behouden, maar dat het praktisch onmogelijk was. De koerswijziging heeft geen gevolgen voor de lengte van de etappe, ook via de Col de la Croix-de-Fer is de rit naar Alpe d’Huez 110,5 kilometer lang.

De top van de Col du Galibier zou met 2.645 meter hoogte het ‘dak’ van de Tour de France 2015 zijn. Dit wordt nu de 2.250 meter hoge Col d’Allos, die aangedaan wordt in de zeventiende etappe naar Pra-Loup.Posted in: roerdalen