pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 6, 2015 10:05 am Lees verder →

Tour: Hoe dan ook Dumoulin moet vandaag “van voren” zitten…

Roerdalen – Maastrichtenaar Tom Dumoulin krijgt vandaag in etappe 3 een nieuwe kans om de gele trui te pakken in de Tour de France. Etappe drie eindigt bovenop de Muur van Huy, bekend van de Waalse Pijl.

De derde rit speelt zich volledig af op Belgisch grondgebied, met start in Antwerpen en finish in Huy. Het peloton rijdt min of meer de snelste weg van Antwerpen naar Huy, alleen in de finale wordt een korte lus gemaakt. De rit is 159,5 kilometer lang en vanaf 13.40 uur mogen de renners ‘los’, nadat een half uurtje eerder ‘officieus’ gestart wordt. De finish wordt door de Tour-organisatie even na 17 uur geschat, afhankelijk van het tempo dat het peloton op de Belgische wegen ontwikkelt.

Op weg naar Huy moeten de renners drie klimmetjes van vierde categorie over. De Côte de Bohissau is de eerste gecategoriseerde col van deze Tour, deze wordt bereikt na 109 kilometer koers. Daarna volgen de Côte d’Ereffe en de Côte de Cherave en de top van deze laatste klim ligt luttele kilometers voordat Huy bereikt wordt. In Huy volgt vervolgens de grote finale van de etappe: de beklimming van de beruchte Muur. Deze is ‘slechts’ 1,3 kilometer lang, maar loodzwaar. Het stijgingspercentage op het steilste stuk is maar liefst negentien procent, het gemiddelde stijgingspercentage van de beklimming bedraagt 9,6 procent.Posted in: roerdalen