pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 21, 2015 10:57 am Lees verder →

Tour: Vandaag rustdag; waarom een gele trui: even duik in historie

Roerdalen – Vandaag een rustdag in de Tour de France; daarom een duik in het verleden.
De eerste Tour de France werd in 1903 georganiseerd door de krant L’Auto. De Tour was oorspronkelijk vooral bedoeld als een grote reclamestunt voor deze krant. L’Auto werd gedrukt op geel papier. Toen men in 1919 besloot om de leider in het algemeen klassement voortaan een herkenbare trui te laten dragen, koos men voor de huiskleur van de krant L’Auto: geel.

De Tour de France groeide al snel uit tot de meest prestigieuze wegwielerwedstrijd ter wereld. Toch was er in de begintijd in Nederland nog niet erg veel interesse in de Tour. In Nederland was indertijd baanwielrennen vele malen populairder dan wegwielrennen. Pas in 1936 deden er voor het eerst Nederlanders mee aan de Tour. In dat jaar was Theofiel Middelkamp de eerste Nederlander die een Touretappe won.

Na de Tweede Wereldoorlog is er een intensere band gekomen tussen Nederland en de Tour de France. Er waren in de jaren veertig en vijftig veel successen van Nederlandse renners in de Tour. Er kwam daardoor ook veel meer media-aandacht in Nederland voor deze koers en de Tour werd enorm populair bij het Nederlandse publiek.

In 1954 vond in Amsterdam de start van de Tour de France plaats. Dit was de allereerste Tourstart buiten Frankrijk. Ook in 1973, 1978, 1996, 2010 en 2015 is de ‘Grand Depart’ van de Tour in Nederland. Met zes Tourstarten is Nederland, na vanzelfsprekend Frankrijk, het land dat het vaakst optrad als gastheer van de start van de Ronde van Frankrijk.Posted in: roerdalen