pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 29, 2015 6:14 pm Lees verder →

Tour: Vooruitblik 1: De start in Utrecht

Roerdalen = Nog enkele dagen en dan barst de Tour de France 2015 in al zijn hevigheid los. De 102de uitgave van La Grande Boucle is er één met een parcours vol verrassingen. Voor het Nederlandse wielergilde is de start zaterdag in Utrecht een hoogtepunt, maar ook naar de muren, de gevreesde kasseien en de cols wordt uitgekeken. Een vooruitblik in enkele afleveringen.

Zaterdag 4 juli, etappe 1: Utrecht – Utrecht (13,8 km – ITT)

Tour2015
De domstad Utrecht in Nederland werd uitgekozen als locatie voor de 102de Tourstart. Op zaterdag 4 juli slaat het grootste wielercircus ter wereld dan ook zijn tenten op in de schaduw van de Domtoren. Middels een individuele tijdrit, die met zijn lengte van 13,8 kilometer niet als proloog door mag gaan, zullen de renners bepalen wie de eerste gele trui om zijn schouders mag hangen. Het parcours begint en eindigt aan de zuidzijde van het Centraal Station, passeert onder meer de Galgenwaard en De Uithof en voert de renners in de slotfase via de Maliesingel om het oude stadscentrum heen. Met zes haakse bochten en een lastige chicane is techniek een vereiste maar gezien de lange rechte stukken en het goede asfalt vooral is een kolfje naar de hand van echte hardrijders.

Het is niet de eerste keer dat de Grand Départ op Nederlands grondgebied plaatsvindt. Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010) gingen Utrecht voor. Drie van die vijf keer leverde dat een Nederlandse ritwinnaar op: Wout Wagtmans in Amsterdam, Joop Zoetemelk in Scheveningen en Jan Raas in Leiden. Die laatste overwinning was er één met een staartje. Met naast de eerste plek van Raas ook nog een tweede plek voor Gerrie Kneteman, een derde voor Joop Zoetemelk en een vierde voor Hennie Kuiper boekte Nederland een eclatant succes, maar niet veel later maakte de jury bekend dat ‘vanwege het slechte weer de proloog niet meetelde voor het klassement en er dan ook geen gele trui werd uitgereikt’. Een dag later nam een woedende Raas revanche door met overmacht de etappe naar Sint-Willebrord te winnen en zich op die manier alsnog het geel toe te eigenen. Dat Tourdirecteur Félix Lévitan Raas’ woorden “Lévitan je kan mijn kloten kussen” niet begreep, was wellicht maar beter ook.Posted in: roerdalen