pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 7, 2017 9:24 am Lees verder →

Tour: vrijdag 7 juli: lange vlakke rit met 1 klim

Roerdalen –
Vandaag, Vrijdag 7 juli 2017 –
Is de 7e etappe van de Tour de France en die gaat van Troyes naar Nuits-Saint-Georges. Weer een lange rit: 213,5 kilometer dit keer.

Finishplaats Nuits-Saint-Georges en wielrennen, het is een minder voor de hand liggende combinatie dan Nuits-Saint-Georges en wijn. De wereldberoemde Romanée-Conti komt bijvoorbeeld uit deze streek. Toch komt er in het Bourgondische wijnwalhalla wel eens een wielerpeloton aan, al moeten we daarvoor terug naar 2011. Toen arriveerde er een etappe van Parijs-Nice.

Grote kans dat de sprinters ook in de 7e etappe van de Tour de France gaan uitmaken wie de kussen van de rondemissen krijgt. In het middendeel van de race ligt wat bescheiden klimwerk – met als uitschieter de Côte d’Urcy: 2,5 kilometer à 4,2% -, maar vervolgens zijn de laatste 50 kilometer vlak. De race eindigt met een lus om de aankomstplaats.

Na de start in Troyes rijdt het peloton in een vrijwel rechte lijn naar Nuits-Saint-Georges. Onderweg passeren de renners plaatsen als Chaource, Champagny en Baulme-la-Roche. Freddy Maertens won wel eens in de aankomstplaats Nuits-Saint-Georges. Dat was eveneens in Parijs-Nice. De Tour arriveerde nog nooit in het wijnmekka van Bourgondië.

Aan de meet verdienen de eerste drie renners 10, 6 en 4 bonificatieseconden.

De 7e etappe van de Tour start om 12:20 en de verwachte aankomst is rond 17:25 uPosted in: algemeen, roerdalen