pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 13, 2012 9:07 am Lees verder →

Tour2012: In rit 12 verlaat de Tour de Alpen

Roerdalen – In de twaalfde etappe van de Tour 2012 verlaten de renners de Alpen. Maar niet voordat ze twee loeizware cols en een nahobbel hebben bedwongen. Misschien is deze rit wel iets voor Johnny Hoogerland. Samen met Laurens ten Dam en misschien Steven Kruijswijk is hij zo’n beetje Neerlands laatste hoop op dagsucces.

Zware tol
De zwaarste van drie Alpenritten eiste een zware tol van het Nederlandse contigent renners. Bauke Mollema (Rabobank), Lieuwe Westra en Rob Ruijgh (VacanSoleil-DCM) moesten de strijd staken, Robert Gesink gooide na aankomst op La Toussiere de handdoek in de ring. Daarmee begint de Tour 2o12 voor Nederland op een heus drama uit te lopen. En dat allemaal door een verschrikkelijke valpartij in de zesde etappe naar Metz. Wout Poels ligt als gevolg daarvan nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

Gelukkig zorgde Laurens ten Dam in de elfde etappe voor een glimlach. De Raborenner was mee met de vlucht van de dag en hield tot in de finale stand. Toen was de pijp echt leeg. Maar wel moedig gestreden.

Aanvallers
De twaalfde etappe lijkt iets voor de aanvallers te zijn. De start is in Saint-Jean-de-Maurienne, de finish ligt 226 kilometer verderop in Annonay Davézieux. Na de start is het twintig kilometer dalen tot de voet van de Col du Grand Cucheron van eerste categorie.

Steeds steiler
Deze beklimming is 12,5 kilometer en lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent. Het eerste stuk is goed te doen, daarna wordt de klim steeds steiler tot 10 procent vlak onder de top.

Na een lange afdaling staat al heel snel de Col du Granier te wachten, ook van eerste categorie. Dit is een hele lastige pukkel. De klim is net geen 10 kilometer, maar wel tegen een hellingsgraad van 8,7 procent. Vooral het tweede gedeelte is moordend.

Afdalen
Met de Granier is het serieuze klimwerk achter de rug. Dan is het eigenlijk 120 kilometer afdalen tot de voet van de laatste hobbel, de Côte d’Ardoix. Met bijna 6 kilometer tegen 3,4 procent is dat het laatste obstakel richting de meet in Annonay Davézieux. Alhoewel, vlak voor de finishlijn gaat het wegdek toch ineens weer gevaarlijk hellen. De aankomst zou zeker iets voor Peter Sagan zijn.

Groene trui
Maar of de Slowaak van Liquigas-Cannondale over de twee eerste Alpencols geraakt om mee te spurten is zeer de vraag. Vooral de Granier is toch wel erg zwaar voor de groene truidrager. De etappe lijkt daarom meer iets voor aanvallers en avonturiers. Die krijgen in de eerste honderd kilometer waarschijnlijk wel gezelschap van enkele kandidaten voor de bergtrui.

Bolletjestrui
Dat tricot hangt nu om de schouders van Fredrik Kessiakoff. De Zweed kan concurrentie verwachten van ritwinnaar Pierre Rolland en/of Thomas Voeckler (beiden Europcar), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Chris Anker Sörensen (Saxo Tinkoff) en wellicht Thibaut Pinot (FDJ BigMat).

Witte trui
De piepjonge Fransman kan misschien wel op jacht naar de witte trui. Alleen Tejay van Garderen staat nog voor hem in het jongerenklassement. De Amerikaan met Hollandse roots moet van BMC echter bij Cadel Evans blijven. De Australiër was op La Toussiere de verliezer van de dag. Prolongatie van zijn titel wordt heel lastig.Posted in: roerdalen