pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 14, 2016 10:02 am Lees verder →

Tour2016: In rit 12 vandaag een ingekorte Kale Berg

Roerdalen – Vandaag rit 12 in de Tour de France 2016 . Er is een flinke hap van de Mont Ventoux gehaald door de organisatie van de Tour de France. Door de extreem harde wind is het niet mogelijk om naar de top te fietsen, de aankomst ligt daarom na iets meer dan tien kilometer klimmen bij Chalet Reynard.

Net als in de elfde etappe naar Montpellier gaat ook in de twaalfde etappe de wind een rol spelen. Sterker nog, de wind speelt al een rol. De top van de Ventoux zal vandaag niet bereikt worden door de renners. Dat is misschien wel een ideale situatie voor de aanvallers in het peloton, en dan met name de Fransen. Het is heden namelijk de nationale feestdag van Frankrijk en dus kunnen er veel Frans demarrages verwacht worden.

Na de vlakke, maar winderige aanloop naar De Kale Berg staan eerst nog de Côte de Gordes (vierde categorie) en de Col de Croix Termes (derde categorie) op het programma. Die beklimmingen liggen praktisch in elkaars verlengde. Na de top gaat het even naar beneden waarna in Bédoin aan de beklimming van de Mont Ventoux wordt begonnen. Door de inkorting is de etappe niet 184 kilometer, maar 178,5 kilometer lang, de klim van Bédoin naar Chalet Reynard is iets meer dan tien kilometer.

In 2013 finishte de Tour de France voor het laatst op de Mont Ventoux. Destijds versloeg Chris Froome Nairo Quintana in een gevecht bergop. Dit jaar heeft Froome al twee keer op een verrassende wijze tijd gepakt: in een afdaling en in een vlakke rit. Quintana zal dus op zíjn terrein terug willen winnen. De strijd om het klassement zal er sowieso komen, het is alleen de vraag of de strijd om het klassement meteen ook om de dagzege zal gaan.

Na de inkorting van de etappe is de kans alleen maar groter dat er een ontsnapping mag gaan strijden om de zege bij Chalet Reynard. Franse aanvallers als Thibaut Pinot, Alexis Vuillermoz, Tony Gallopin en Thomas Voeckler zullen zeker mee willen zitten. Andere kandidaten voor een succesvolle ontsnapping zijn Steve Cummings, Vincenzo Nibali en Rafal Majka. Ook Tom Dumoulin maakt een kans, maar hij zal zijn benen waarschijnlijk sparen voor de tijdrit van vrijdag.

Om 12.15 uur begint de etappe naar Chalet Reynard. De finish zal ongeveer tussen 16.45 uur en 17.15 uur plaatsvinden.Posted in: algemeen, roerdalen