pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 2, 2016 4:57 pm Lees verder →

Tuintips: Hoe weer je slakken uit tuin?

Roerdalen -Vooral de naaktslak is berucht vanwege de schade die hij aan planten en struiken kan toebrengen: als je even niet oplet zijn planten als de lupine en de hosta in een mum van tijd volledig kaalgevreten. Er zijn veel verschillende methodes om slakken te bestrijden en wat in de ene tuin wel werkt, heeft in de andere tuin helemaal geen effect. Het is dus ook een kwestie van uitproberen en volhouden. Tien tips om de slak te verjagen:

Slakken worden actief als de schemering invalt. Mocht je er niet al te vies van zijn, is dit een goed moment om op slakkenjacht te gaan en ze elders in de natuur weer uit te zetten. Gooi ze dan niet over de schutting naar de buren, want slakken hebben een geheugen en keren net zo snel weer terug naar die ene tuin waar die lekkere planten staan.
Slakken houden niet van een scherpe ondergrond. Fijngemalen schelpen of eierschalen of scherpe kiezels rond de planten strooien kan dan ook helpen vraatschade te voorkomen. Volgens sommige mensen heeft het strooien van koffie of koffiedik rond de planten hetzelfde effect.
Probeer vogels, egels en padden naar je tuin te lokken, want dat zijn de belangrijkste natuurlijke vijanden van de slak.
Zorg ervoor dat je tuin niet te veel schuilplekken voor slakken heeft. In de praktijk betekent dit dat je regelmatig op moet ruimen en dood blad en vermolmd hout moet weghalen.
De bierval is een even bekende als eenvoudige slakkenbestrijdingsmethode. Hiervoor vul je een bakje of een glas voor twee derde met een mengsel van water en bier, waarna je het voor een deel ingraaft in de tuin. Omdat slakken verzot zijn op bier, komen ze hierop af, waarna ze in het bakje of het glas vallen en verdrinken. Denk er wel aan zo’n bakje dagelijks of om de dag te verversen.
Gebruik in geen geval zout, want daarmee bezorg je slakken een zeer trage en pijnlijke dood. Los daarvan heeft zout een negatieve invloed op de bodemgesteldheid in je tuin.dat zchrnd
Slakken hebben een hekel aan scherpe kruiden als knoflook of bieslook. Bieslook in de buurt van de meest gevoelige planten neerzetten kan dan ook helpen tegen slakken. Bestrijden met knoflook doe je door een bol knoflook in stukken te snijden waarna je de stukken een dag in heet water laat trekken. Met dit ‘knoflookwater’ besproei je vervolgens je planten. Daarnaast kun je stukken knoflook rond de planten strooien.
Heb je al veel slakken en is het vanwege droog weer nodig de tuin te besproeien? Sproei dan ’s morgens in plaats van ’s avonds, zodat de grond ’s avonds weer droog en dus minder aantrekkelijk is voor slakken.
Bij het tuincentrum vind je verschillende middelen om slakken te bestrijden. Wil je zulke sxlakkenkorrels kopen, lees dan eerst de bijsluiter: bijna al deze middelen zijn namelijk in meer of mindere mate giftig voor huisdieren, vogels en andere kleine dieren zoals egels.
Slakken houden het meest van sappig blad, dus als het echt de spuigaten uitloopt, is het altijd nog een overweging zulke planten te vervangen door planten met dik en liefst ietwat harig blad.

(Bron: seniorenblad en site 50Plus)Posted in: algemeen, roerdalen