By september 22, 2012 8:33 am Lees verder →

TV Ellef uit Herten start eigen tv-kanaal bij Ziggo

Roerdalen – Bijna zeven jaar na de oprichting is het zover. TVEllef wordt een TV station. Vanaf 13 november 2012 gaat TVEllef 24 uur per dag, 7 dagen per week uitzenden op een digitaal TV kanaal bij Ziggo. TVEllef is te ontvangen ten oosten van de Maas van Belfeld t/m Echt/Koningsbosch.

A.s. maandag wordt de start van het TV kanaal voor pers en potentiele adverteerders gepresenteerd in café de Pauw in Roermond. Iedereen die interesse heeft in een TV reclame spot is die dag welkom en men kan zich opgeven via een e-mail naar TVEllef.

TVEllef is een commerciele omroep, d.w.z. niet gesteund met overheidsgeld. Daardoor is TVEllef afhankelijk van adverteerders.

Olaf Simons, eigenaar en programmamaker van TVEllef, maakt dan ook bekend welke programma’s het TV station gaat uitzenden vanaf november: “Doordat we een commerciele omroep zijn hebben we maar één doel: zoveel mogelijk kijkers trekken. We hoeven ons niet te verantwoorden naar gemeentes, zoals een publieke lokale omroep dat wel moet. Bij ons staat de kijker centraal en daarvoor halen we alles uit de kast. Wat precies, dat maken we maandag bekend.”

TVEllef is in de regio Roermond geen onbekende, de website van TVEllef wordt dagelijks door ruim 2000 mensen bezocht. Dat is al zo sinds de start van de site in 2005. De hoofditems zijn regionaal nieuws, sport, vereniging, vastelaovend, reallife en muziek. Deze thema’s zullen dan ook de pijlers vormen van de nieuwe TV zender.

De internetsite blijft een belangrijk onderdeel van TVEllef, mensen die geen Ziggo abonnement hebben of net buiten de regio wonen kunnen daar een aantal programma’s op terugzien: “Maar er komt wel een goeie reden bij om in of rond Roermond het TV pakket van Ziggo in huis te hebben,” aldus Simons.Posted in: roerdalen, roermond