By maart 26, 2013 11:50 am Lees verder →

Twee bekende merken bankroet: Tel Sell (tv-verkoop) en Oilily (kindermode)

Roerdalen – Twee bekende merken failliet. Van tv kent u zeker Tel Sell en verder ook van de (kinder)mode het merk Oilily. Beide zijn thans bankroet.

De rechtbank in Lelystad heeft het van televisie bekende thuiswinkelbedrijf Tel Sell failliet verklaard: de onderneming kan zijn schulden niet meer afbetalen.
Tel Sell verkoopt, naar Amerikaans voorbeeld, producten via internet en reclamespotjes die worden uitgezonden tijdens daluren.

Het bedrijf verkeert al langer in financiële problemen: het personeel zou vorige maand geen salaris hebben ontvangen en ook lag het bedrijf in de clinch met de grote creditcardmaatschappijen.

Oorzaak van de ondergang van Tel Sell zou een te grote expansiedrang zijn. Na het succes in Nederland bleken pogingen om de activiteiten uit te breiden naar andere landen, zoals Duitsland en de Nederlandse Antillen, een te grote aanslag op de financiële reserves.

Het Nederlandse Kledingbedrijf Oilily is ook failliet verklaard. Het bedrijf is onlangs overgenomen, maar dat mocht niet baten.
Zakenman Age Hollander en zijn vrouw Lea Ward heeft Oilily drie weken geleden gekocht. Ze wilden het bedrijf met meer ‘emotie en betrokkenheid’ leiden en hadden plannen het merk uit te breiden.

De rechtbank in Amsterdam heeft nu bekendgemaakt dat het bedrijf toch failliet is. Eerder deze maand werd al uitstel van betaling aangevraagd.
Hollander en Ward hopen voor 30 april een nieuwe koper te hebben. Volgens curator Marc Molhuysen hebben zich inmiddels vijftien tot twintig geïnteresseerden gemeld, meldt het Reformatoirsch Dagblad.

Het merk, dat in 1963 is opgericht, is bekend geworden door de fel gekleurde kleding voor meisjes. Later maakte het merk ook kleding voor vrouwen.Posted in: roerdalen